- Kategori
- Pratik Bilgiler
Çikolata

Çikolatayı sevmeyen var mıdır. Sanırım hayır. Her gün yeni bir özellikle karşımıza çıkan, içindeki kakao yağı sayesinde insan vücut ısısı ile eriyebilen yegâne yiyecek çikolata. En çokta çocuklar sever. Her şeyde olduğu gibi azı karar, çoğu zarar sözü çikolata içinde geçerlidir. Peki, kaç türlü çikolata var hiç merak ettiniz mi? Ben ettim ve sizler için araştırdım. İşte her ev hanımının mutfağında bulunan çikolata ve türleri...
1-Bitter çikolata: İçinde en az % 43 kakao hamuru içeren çikolatadır. Kakao oranın artması çikolataya lezzet katmaz, az olması da kaliteyi olumsuz etkiler. İdeal oran % 55–75 olmalıdır. 2-Sütlü çikolata: En az %25 kakao hamuru ve % 14 süt tozu içerir. Yumuşak olduklarından kolay şekil alırlar ve süslemede kullanılırlar. 3-Beyaz çikolata: Kakao yağı, süt tozu ve şeker karışımıdır. Gerçek çikolata değildir. İçindeki kakao oranı % 20–25 kadardır. 4-Kaplama: Kaplamada kullanılan çikolatadır. Kakao yağı oranı % 31’den az olmamalıdır. Parlak ve kolay erir. 5-Pralin: Çikolatanın pralinlenmiş yani kremala şekeriyle kaplanmış, badem veya fındıklı şeklidir. Mutfakların ve bayramların vaz geçilmezi çikolatayı tanıtmaya çalıştık. Şimdi hüner sizlerde...