- Kategori
- Yemek - Mutfak
Çikolatalı Rulo Pastası Tarifi

Çikolatalı Rulo Pastası Tarifi
Çok basit ama bir o kadar seveceğiniz bir pasta. Rulo yaparken çatlıyor diyenler kesinlikle bu size iyi bir alternatif olabilir.
Malzemeler;
- 5 yumurta
- 1 su bardağı seker
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2-3 kaşık ılık su
- 2 kutu krema 200 ml +200 ml 2 kaşık toz şeker
- 200 gram bitter çikolata
- varsa 2 kaşık mascarpone yoksada fark etmez
- Hazırlanışı;
- Yumurta su ve şeker traş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpılır.
- Bu işlemden sonra mixeri bırakılıp bir el çırpacağı ile un ve kabartma tozu elenerek yumurtalı karışıma eklenir.
- Aynı yöne yavaşca karıştırılır ve fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yayılır.
- 180-190 derecede ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirilir. (Fırın dereceleri çok farklı olabiliyor dikkat edin)
- Soğuduktan sonra 4 eşit parçaya bölün.
- Arasına istediğiniz şekil yapabilirsiniz ben çikolatalı ganaj tarzı yaptım.
- Kremayı (200 ml) kaynatmadan kaynama noktasına getirin içine kenara alıp çikolatayı ekleyin.
- Karıştırarak erimesini sağlayın ve soğumaya bırakın.
- Diğer bir yandan 10-15 dakika dondurucuda beklettiğiniz kremayı 1-2 kaşık şekerle birlikte çırpın (şanti kıvamına gelene kadar)
- Sonra iyice soğuyan çikolatalı karışımı ekleyip biraz daha çırpın.
- Dilerseniz bu aşamada 2 kaşık mascarpone ekleye bilirsiniz.
- Pastanın arasına her katına kremadan sürüp pastayı tamamlayın.

http://www.pratiktatlitarifleri.com/kategori/pasta-tarifleri