Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

29 Ağustos '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Çikolatalı Rulo Pastası Tarifi

Çikolatalı Rulo Pastası Tarifi
 

Çikolatalı Rulo Pastası Tarifi


Çok basit ama bir o kadar seveceğiniz bir pasta. Rulo yaparken çatlıyor diyenler kesinlikle bu size iyi bir alternatif olabilir.

Malzemeler;

  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı seker
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2-3 kaşık ılık su
Arası için;
  • 2 kutu krema 200 ml +200 ml 2 kaşık toz şeker
  • 200 gram bitter çikolata
  • varsa 2 kaşık mascarpone yoksada fark etmez
  •  
  • Hazırlanışı;
  1.  
  2. Yumurta su ve şeker traş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpılır.
  3. Bu işlemden sonra mixeri bırakılıp bir el çırpacağı ile un ve kabartma tozu elenerek yumurtalı karışıma eklenir.
  4. Aynı yöne yavaşca karıştırılır ve fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yayılır.
  5. 180-190 derecede ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirilir. (Fırın dereceleri çok farklı olabiliyor dikkat edin)
  6. Soğuduktan sonra 4 eşit parçaya bölün.
  7. Arasına istediğiniz şekil yapabilirsiniz ben çikolatalı ganaj tarzı yaptım.
Arası için; 
  1. Kremayı (200 ml) kaynatmadan kaynama noktasına getirin içine kenara alıp çikolatayı ekleyin.
  2. Karıştırarak erimesini sağlayın ve soğumaya bırakın.
  3. Diğer bir yandan 10-15 dakika dondurucuda beklettiğiniz kremayı 1-2 kaşık şekerle birlikte çırpın (şanti kıvamına gelene kadar)
  4. Sonra iyice soğuyan çikolatalı karışımı ekleyip biraz daha çırpın.
  5. Dilerseniz bu aşamada 2 kaşık mascarpone ekleye bilirsiniz.
  6. Pastanın arasına her katına kremadan sürüp pastayı tamamlayın.
Kolay gelsin. Çikolatalı Rulo Pasta Alt Resim

http://www.pratiktatlitarifleri.com/kategori/pasta-tarifleri

 
Toplam blog
: 37
: 428
Kayıt tarihi
: 20.03.14
 
 

Bir ev hanımı, Tutkusu yemek yapmak, Aşçılık okulu mezunu.  ..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara