Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '18

 
Kategori
Bilim
 

Çikolatanın "Soyu Tükeniyor"

Çikolatanın "Soyu Tükeniyor"
 

Günden güne artan hava sıcaklıkları yağmur ormanlarını ve dolayısıyla kakao ağaçlarını tehtit ediyor. Araştırmalar, iklim değişikliğinin, yeteri kadar sulama olmamasının kakao çekirdeklerinin hastalanmasına ve ölmesine sebep olabileceğini gösteriyor.

Kakao ağaçları, yalnızca yüksek nem, bol yağmur, azot bakımından zengin toprak ve rüzgârdan korunarak yetişebiliyor. Günümüz hava sıcaklıklarında bile dünyanın çikolata üretiminin yarısından fazlasının karşılandığı Gana ve Fildişi Sahillerinde sıcaklık artışı oldukça yüksek olması orada yetişen kakao ağaçlarını etkiliyor.

Snickers ve M&M  gibi en sevilen çikolataları üreten Mars grubu, çikolatanın geleceği için 1 milyar dolarlık yatırım yaptı.  Genetik mühendisler Kaliforniya  Üniversitesinde daha kuru iklimlerde bozulmayacak daha sağlam bir kakao ağacı yetiştirmeye çalışıyorlar.

Laboratuvarlardaki testlerle bilim adamları, Kakao tohumlarının DNA'sını değiştirmek için bir mühendislik teknolojisini kullanmayı planlıyorlar. Süreç biraz uzun sürede umuyorum yenebilir ve insan sağlığı için tehtit olusturmayacak bir kakao çekirdeği elde edile bilinir. 

Siz günde ya da bir yılda ne kadar çikolata tüketiyorsunuz?

Belki çikolata sevmiyorsunuz belki de haftada bir tüketiyorsunuz. Ama batıda yaşayan insanlar için büyük bir endişe kaynağı; çünkü sıradan bir batılının yıllık ortalama çikolata tüketimi ortalama 300 adeti buluyor. 

 

 
Toplam blog
: 68
: 2103
Kayıt tarihi
: 20.01.14
 
 

Merhabalar,  Çocuk yaşlarda hissetmiş olduğum ve bastırdığım hislerim 2016 'da Theta Healing eğit..