Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '07

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Çilek kokan bir blog!

Çilek kokan bir blog!
 

Merhaba!

Ben çileği çok severim ya siz?... Bahara doğru tezgahlarda yerini alır almaz anneme yalvarmaya başlarım, ''Anne lütfen çilek alalım, '' diye... Annem de bana ''Daha tam olmamışlar. Birkaç gün sonra alırız, '' der. Ben se suratım asık bir şekilde, tezgahlardaki çilekleri izlerim...

Çilek bana hep yazı anımsatmıştır nedense.... Peki bu güzel meyvenin faydalarını biliyormusunuz?

Uzmanlarca özellikle diyet listelerinde tercih edilmesinin sırrı içeriğindeki bol vitamin oranıdır... Çilekler C vitamini içeren besinlerde ilk sırada yer alır... Üstelik antioksidan madde içerirler (Kansere karşı koruyucu bir madde).. Ama yanlızca koyu kırmızı renkte olanları bu maddeyi içeriyor.... Bu nedenle olgunlaşmamış çileklerin bize pek bir fayda sağladığı söylenemez...

Dahası da var. Tam bir riboflavin, manganez, potasyum, B5, Omega yağ asidi zengini. Ve her yerde tüketilebilir, her tatlı çeşidinde kullanılabilir.

Eee her güzelin bir kusuru vardır ya! Çilekler de çok çabuk bozuluyor... Bu nedenle çok kısa sürede tüketilmeliler..

Bunun çözüm yolu ise çilekleri derin dondurucuda saklamayı tercih etmekten geçiyor... Diğer tüm meyvelerde olduğu gibi çileği yemeden önce iyice yıkamalısınız.. Üzerini bir streç filimle kaplayarak birkaç gün için çileklerinizin lezzetini muhafaza edebilirsiniz..

Şimdi size çilekle yapılan bir tarif vermek istiyorum.

Bol çlekli günler hpinize!

Çilekli Tatlı: 6-8 Kişilik. Hazırlama süresi, 15 dakika. Pişme süresi, 30 dakika.

Malzemeler: 200 gr krem peynir, 6-7 pötibör bisküvi, 2 yumurta, 200 gr süt kreması, 1 su bardağı toz şeker, 1 kahve fincanı un, yarım limonun suyu, 1 paket vanilya, 1 çorba kaşığı hindistancevizi, 3 çorba kaşığı çilek sosu.

Hazırlanışı:
* Yumurtaları bir kasede köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Krem peyniri ilave edip yedirinceye kadar karıştırın.

* Süt kreması ile toz şekeri mikserle çırpın. Peynirli karışıma ekleyin. Un, vanilya ve limon suyunu ilave edip düzgün bir karışım oluncaya kadar karıştırın.

*Bisküvileri ufalayın. 20 cm çapındaki yağlanmış fırın kalıbının dibine serpiştirin. Hazırladığınız peynirli karışımı üzerine dökün. Hava kabarcığı kalmaması için kalıbı hafif sallayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine yağlı kağıt kapatın. 15 dakika daha pişirip fırından çıkarın ve kağıdı alın. Üzerine çilek sosunu gezdirin. Hindistancevizi serperek servis tabağına alın. Dilimleyip servis yapın. Afiyet Olsun!!

Not:Çilek sosunu marketlerde bulabilirsiniz. Evde çilek reçeli varsa suyunu da kullanabilirsiniz.

Tarif:Lezzet Dergisi.com

 
Toplam blog
: 24
: 1443
Kayıt tarihi
: 01.09.06
 
 

9 kasım 1994 Çorlu doğumluyum. Öğrenciyim. Resime meraklıyım. Güzel resim de yaparım. Yaşamı ve insa..