- Kategori
- Yemek - Mutfak
ÇİLEK SOSLU KREP

ÇİLEK SOSLU KREP
MEYVE SOSLU KREP
MALZEME
250 gram un
½ litre süt
1paket vanilya
4 adet yumurta
1 tutam tuz
50 gram tereyağı
İÇ MALZEMESİ İÇİN
2 adet armut (temizlenip rendelenecek)
100 gram ceviziçi ( ince dövülecek)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı bal
MEYVE SOSU İÇİN
250 gram çilek
2 yemek kaşığı pudra şekeri
½ limon suyu
1 su bardağı hazır krem şanti
HAZIRLANMASI
İlk olarak, Meyve sosu için çilek, şeker ve limon suyunu blenderdan geçirip, krem şanti ile karıştırarak buzdolabına kaldıralım.
Derin bir kabın içinde krep malzemesini ( tereyağı hariç)iyice çırparak cıvık bir hamur elde edelim.
İç malzemelerini ayrı bir kapta iyice harmanlayalım.
Krep tavası ya da teflon bir tavayı az tereyağı ile yağlayarak kızdıralım ve krep hamurundan küçük bir kepçe ile döküp, çevirmek suretiyle her iki tarafını da pişirelim( burada dikkat etmemiz gereken husus, kreplerin fazla kızarmaması olmalı)
Kızaran kreplerin üzerine sosumuzdan sürelim ve ortasına cevizli harçtan koyarak katlayalım ve servis tabağına alalım.
Üzerine bolca kalan meyveli sosumuzdan gezdirip servis yapalım.(sıcak ya da soğuk olabilir)
Afiyet olsun.