- Kategori
- Dünya Mutfakları
Çili soslu ızgara kırmızı lahanalı bonfile

ACI SEVENLERE ÇİLİ SOSU
Acı seven ve damak tadına düşkün olanlar, Lahananın da ızgarası olur mu diyenler için denemelerini tavsiye edeceğim özel bir tarif.
Saygılarımla,
ÇİLİ SOSLU IZGARA KIRMIZI LAHANALI BONFİLE
4 Kalın dilim bonfile
1 Tatlı kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı hardal
1 Tatlı kaşığı bal
3 Diş dövülmüş sarımsak
1Ttatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 Tatlı kaşığı limon suyu
4 Yemek kaşığı çili sosu
1 Ad.rendelenmiş soğan
300 gr. Kıyılmış ıspanak
1 ad. Kırmızı lahana
Tuz
Karabiber
Tavada yağı eriterek sarımsak, hardal, çili sosu ilave edelim ve karıştırarak pişirelim.
Bir kasede bal, limon suyu ve kabuğunu, karıştırarak sosa ilave edelim ve kaynatarak sosu tamamlıyalım.
Ayrı bir tavada kuru soğanı çok az yağ ile sarartıp, yıkanmış ıspanağı tuz ve karabiber ekleyerek kavuralım.
Bu arada bir taraftan da bonfileleri ve kökünü kesmeden dört parçaya ayırdığımız kırmızı lahanayı çevirerek dağıtmadan bızgara yapalım.
Önce kavrulmuş ıspanağı tabağa koyalım,
Çili sosumuzu üzerine dökelim, bonfileyi de üzerine koyarak yanlarına ızgara lahanaları ilave ederek , haşlanmış sebze eşliğinde servis yapalım
Afiyet olsun.