- Kategori
- Yöresel Yemekler
Ekşili piyaz

Köftenin garnitürü
Izgaralarınızın yanında sunabileceğiniz güzel bir meze de olabilecek tarifimi vereceğim bu gün sizlere.
Saygılarımla,
Bir gün ılık suda bekletilmiş 2 su bardağı dermeson fasulyeyi yıkadıktan sonra tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın.
1 fincan kadarını ayırıp kalan haşlanmış fasulyeleri 2 ad. kıyılmış samırsak, 1 yemek kaşığı tahin, 2 ad. katı yumurta sarısı, 1 ad. limon suyu, 2 yemek kaşığı elma sirkesi, bir çay bardağı sızma zeytinyağı, bir tutam kimyon, karabiber, tuz, ilavesi ile mikserden geçirin.
Hazırladığınız püreyi geniş bir kaba alarak, ayırdığınız fasulye taneleri, şerit dilimlenmiş etli biber, domates dilimleri ve kıyılmış maydonoz ve dereotu ile süslyerek üzerine sızma zeytinyağı gezdirip servis yapın.
Afiyet olsun.