Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '08

 
Kategori
Futbol
 

Cim Bom Galatasaray

Cim Bom Galatasaray
 

Milliyet Galerisinden


Öncelikle bütün Annelerin Gününü kutluyorum. Bizleri doğurup büyüten, canından çok seven annelerimizin ellerinden öpüyorum. Onların yeri doldurulamaz. Ve Anne sevgisinden yoksun büyüyen herkesi kucaklıyorum.

Bu pazarın güzel yanı da güzel Galatasarayımızın 17. şampiyonluğu. Bu anlamlı başarıyı anmadan geçmek bir Galatasaray'lı olarak bize yakışmazdı.

Bu sezona biliyorsunuz GS fırtına gibi girmişti. Genç bir kadromuz, tecrübeli bir direktörümüz vardı. Kimileri Feldkamp için çok yaşlı, bu işi kıvaramaz diyorlardı. Sezon ortalarına doğru yaşlı hoca rahatsızlandı, takım bocaladı. Şampiyonluk ümitleri sdanki perdelenir olmuştu. Hakan Şükür ve Lincoln krizi, Linderoth'un sakatlığı bir sürü soru işaretini beraberinde getirmişti. Ama GS, ilk yarıyı hiç de fena sayılmayacak bir durumda kapatmıştı. Evimizde oynadığımız ilk beş karşılaşmayı seyircisiz oynamamıza rağmen.

İkinci yarı basının ezberlerlediği maddi sıkıntılar, Özhan Canaydın polemikleri ile başladı. Yıpranmalara Feldkamp'ın bu işi götüremeyeceği sözleri ile devam edildi. Fenerbahçe'nin Şampiyon Kulüpler'de elde ettiği başarılarla birlikte Ligi bu sezon FB in göğüsleyeceği konuşulmaya başlandı. Çünkü FB'in futbolu çok iyi idi. Adnan Polat'ın mart ayında görevi Ö.Canaydın'dan devralması ile Feldkamp istifa etti. Kanımca bu önceden anlaşılmış, kararlaştırılmıştı. Ve FB in Şampiyon Kulüplerden elenmesi ile GS ın önü açılmıştı. Bu arada GS teknik direktörsüz kalmıştı. Nihayetinde önce FB 1-0 ile sonra Sivas 5-3 ile geçilmiş, dün 2-0 lık G.Oftaş galibiyeti ile 6 puan farkla mutlu sona ulaşıldı.

Galatasaray'ın bu seneki şampiyonluğu önceki yıllara göre daha anlamlıydı. Herşeyden evvel 6 maç seyircisiz oynanmıştı, birçok maça %100 yerli bir kadro ile çıkılmıştı, son altı maç ( FB ve Sivas dahil ) direktörsüz oynanmıştı ( Cevat hocaya haksızlık olmasın). Kulüp başkanı değişmişti. Ve doludizgin giden FB ye 6 puan fark atılmıştı.

Bütün bunlar neyi gösteriyor. Birliktelik ve anlaşma başarıyı beraberinde getirmişti. Herşeyden önce kadro gençti ve GS lıydı. Ne kadar da eleştirsek Feldkamp'ın etkisi büyüktü. FB maçında bunu gördük. Birliktelik ve beraberlik başarıyı getirdi. Önceki dönemlerin başkanları, futbolcularının kenetlenmesi güzeldi. Bu kulüp GS lıyım diyen herkesindi. Bunu son bir ayda herkes gördü.

Galatasaray bir ilke daha imza attı. Türk futbolcusuna güvendi, Türk çalıştırıcısına güvendi. Seyircinin ve taraftarın da desteği ile 17. kez şampiyon olundu. Biz çoşkuları çok tattık, ama dün akşam gördüklerim bir başka idi. Bugün sokakta dolaşan GS lılar bir başka ruh halindeler.

Galatasaray'a gelecek sezonda da başarılar diliyorum.
Son olarak Sivas ın yaşadığı trajediye üzüldüğümü söylemek istiyorum. Üçlü averaj pek inandırıcı, adil değil gibi.

Güzel bir pazar sizinle olsun....
 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..