Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '08

 
Kategori
Futbol
 

Antranörsüz Fenerbahçe'yi yenmek kolay

Antranörsüz Fenerbahçe'yi yenmek kolay
 

Son maçı da kaybetti Fenerbahçe.

Zico dün geceye yine damga vurdu. Zico’nun ne kadar boş, olduğu yine ortaya çıktı. Trabzonspor haftalardır bu maçı bekliyordu. Bunu da maç ta gösterdiler. Fenerbahçe’nin yediği gollere şöyle bir göz atalım. İlk golde İbrahim yatara ceza sahasına geliyor geliyor. Karşısında Gökhan gönül var. Yatara gol atarken de çaktırmadan Gökhan Gönüle savuma dersi veriyor. ‘’Bak kardeşim diyor ben senin üstüne yaklaşırken sen benden kaçmıyacaksın daha çok üstüme geleceksin diyor’’. Gökhan ne yapıyor ? Daha çok geriye gidiyor. Yani bu nasıl bir defansızlık anlayışıdır. Bu yanlışı antremanlarda düzeltecek olan kişi zico’dur. Ancak fenerbahçe’nin bir antranörü olmadığı için bu şıkkı geçiyorum. Heeeey! Gökhan kardeşim sen hucum oyuncususun hiç mi hayatında maç seyretmedin. Adam senin üstüne geliyor ve kaçıyorsun. Nedem bunu yapıyorsun?Çünkü seni yönlendiren yok. İkinci gol ise kanattan geldi. Trabzonspor iki pas yaparak gol attı. Kalecimiz bir rezalet. Aslında bize bir tane kaleci lazım. Sezon başında elimizde bir fırsat vardı. Mondragon boştu ve alabilirdik onu. Yabancı kontenjanı da müsahitti. Alma Maldonadoyu mondiyi alsaydın keşke. Adam gibi kalecimiz olsaydı şampiyonduk bu sene. Daha sonra Fenerbahçe hayatında olmayacak bir şey yaptı ve Trabzona yenildi. Fenerbahçe’nin antranörü YOK. Trabzon bu kötü feneri iyi yakaladı. Fener de bir şey yoktu.

Galatasaray şampiyonluk kutlamaları yaparken bir şey unuttu. O da zicoyu. Kutlama yaparken zicoyu da çağrıcaklardı . Zico’nun emeği (!) bu sene çok onlara karşı. Takımı mahvetti. Bir ara transfer yaptırdı ve evlere şenlik.

Trabzon Fenerbahçeyi son 5 senedir kendi sahasında yenemiyordu. Bir yendi diye adamlar çok sevindi. Sevinmek haklarıdır da tabiî ki sevinecekler. Ama uzaktan bakan da sanki Fenerbahçe’den şampiyonluğu aldılar sanacak. Alt tarafı 5 sene sonra gelen bir galibiyet. Ortada bir şey yok.

Kadıköy de bir galibiyetleri bile yok. Fenerbahçe’nin imkanları çok. İsteseler transfer de yaparlar bu sene. Tek akıllı yaklaşımı Zico'nun Fenerbahçe'den gitmesidir. Bir de hakikaten Fenerbahçe’nin furbolcuları yok. Baksanıza Fenerbahçe sevillayı eliyor ve daha sonra Anadolu’dan bir takıma yeniliyor. Oynadığı oyundan zevk alacak maç seçmeyecek adamlar şart ya da şimdiki kadrodaki oyuncuları bu mantaliteye hazırlamak gerek.

Yemeğe tuz lazım, sobaya odun lazım, Fenere de hoca lazım.

Mardinli Ergin

 
Toplam blog
: 386
: 739
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

Eskiden Ergin (yengeç dansı) rumuzuyla yazardım. . Doğruyum, çalışkanım Fenerliyim.   @Ergin Fene..