Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '08

 
Kategori
Futbol
 

Zico fenerbahçe'den gitmeli

Zico fenerbahçe'den gitmeli
 

zico bay bay


100.yılda şampiyon olmuş. Kupa1’de çeyrek final oynamışız. 3 senedir de derbi kaybetmiyoruz.

Bunların çoğu zico dönemine denk geldi. Yani yukardaki başarıları biz zico sayesinde yapmadık. Hatta iyi bir antranörle şampiyonlar liginde yarı final oynardık. Finali bile zorlardık. İyi bir antranörle şu anda 5 puan fark ile de ligde liderdik ve şampiyonduk. Zico iyi bir antranör değil. Zico oyunu okuyamıyor. Yanlış kadro çıkardığının farkında değil. Farkında olduğunda ise iş işten geçiyor. Zaten yanlış kadro çıkarıyorsun düzelteyim derken yanlış oyuncular değiştiriyorsun. Yanlışa yanlışla cevap veriyorsun. Gençlerbirliği maçında bu sene fenerbahçeye mayası tutmayan maldonadoyu koyuyorsun. Ligin ortaları da değil ha. Kritik bir hafta. Puanın aslanın midesinde olduğu haftalar. Maldonado’yu koyup onu oynatıyorsun. Dalga geçer gibi yüzümüze baka baka yanlış yapıyor. Maldonada fenerbaçede istenmeyen bir futbolcu. O maldanoda yüzünden Selçuk, kemal gibi en iyi orta saha oyuncularını yok ediyorsun. Tribünden tepki geliyor o oyuncuyu çıkarıyorsun. Sözüm ona kurtarıcı diye Colin Kazımı koyuyorsun. Yaw Colin Kazım sezon başından beri iyi oynadığı maç sayısı ikiyi geçmez. Ayrıca ciddiyetsiz ve laubali. Paragrafın başında belirttiğim gibi hem yanlış kadro hem yanlış isimler çıkıyor. Ali Bilgini kazanacağım derken fenerbahçeyi mahvettin. Ali Bilgin nazik adam. Üflesen uçacak. Zico ne oyuncudan anlıyor ne de futbolcudan.

Basından duyuyorum. Fenerbahçe kanuteyi alacakmış. Ronaldinho gelecekmiş. Şu yıldız buradaymış diye. Ben yıldız istemiyorum. Ben antranör istiyorum. Geçmişe dönün. Fenerbahçeye Löw geldi, Osieck geldi. Bunlar fenerbahçeye geldiğinde elinde kadro yoktu adamların. Bir baliç ile bir aykutla idare ediyorlardı. Şimdi şu kadroyu osiece ve löwe ver. Uçurur takım. Ligde 10 puan fark atar, avrupada daha üst noktalara çıkarır.

Gençlerbirliği maçını hakem ve şansla kazandık. Bu şansın bize Trabzonda güleceği aklımın ucundan geçirmiyorum. Hele bu futbolla sen tuvalete gidemezsin. Sürekli yana halay çeken bir takımsın sen.

Zicoyu Galatasaraylılar ve Beşiktaşlılar seviyor; çünkü zico sayesinde fenerbahçeyle yarışıyorlar ve fenerbahçeyle puan puana veya fenerbahçeyi geçiyorlar . Onlar da hesaplıyorlar tabi ancak nasıl geçebilirim diye. Baş kahraman zico ile.. Yönetimin aklını başını alması gerek.

İyi bir antranör alsınlar geleceği kurtarsınlar. Bir yıldız alıp 1-2 sene iyi gidip sonra sönmesinler.

Mardinli Ergin

 
Toplam blog
: 386
: 739
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

Eskiden Ergin (yengeç dansı) rumuzuyla yazardım. . Doğruyum, çalışkanım Fenerliyim.   @Ergin Fene..