- Kategori
- Futbol
Cimbomun merkezi yanıyor!

Lige verilen arada sakatları iyileşen ve ideal kadrosuna kavuşan Galatasaray, Trabzonspor karşısında yediğinden fazlasını atınca 3 puanı kaptı. Galatasaray bildiğimiz gibi. İyiler yine iyi, kötüler yine kötü hatta eskisinden de kötü. İki takımın da istekli ve hırslı başladığı maçta özellikle sağ kanadı çok iyi kullanan Cimbom skor üstünlüğünü ilk yarıda ele geçirdi. İlk yarıda defans dörtlüsü ve hücum hattı iyi oynayan Galatasaray, Baros, Ayhan ve Mustafa’nın kötü oyunlarından dolayı farkı arttırıp maçı koparamadı. Devreyi son dakikalarda bir gol yiyerek 2-1 önde kapayan sarı kırmızılılar Trabzonspor’u zorla maça ortak etti.
İkinci yarının başında da aynı hatalar devam edince beraberliği kolayca yakalayan bordo mavililer galibiyet için saldırmaya başladılar. Ama maçın başından beri Trabzon’u sallayan Keita’yı hesaba katmadılar. Fildişili yıldız hem iyi hücum yapıyor, hem arkadaşlarını pozisyona sokuyor, hem tribüne oynuyor, hem de defansa yardım ediyor. Müthiş oynuyor, beyniyle oynuyor, ayaklarıyla değil. Çok zeki ve ne yapacağı belli değil.
Maçın bitimine 20 dakika kala, bir anda tabelanın 4-2 olmasını sağlayan Keita ve her zamanki gibi sonradan açılan Baros sayesinde direnci kırılan Trabzonspor için yapacak tek şey kalmıştı: Çok adamla saldırıp en azından beraberlik yakalamak. Nasıl olsa Galatasaray’da maç boyunca bordo mavili takıma her türlü kolaylığı gösteren Mustafa ve Ayhan hala sahadalardı. Onlar olduğu sürece Cimbom’a her an gol atılabilirdi. Nitekim 4-3 oldu ama 4-4 olması için ne süre kalmıştı, ne de bordo mavililerde enerji vardı.
Müthiş İkili (!)
Galatasaray’da merkezdeki problem devam ediyor. Ayhan ve Mustafa her geçen hafta daha kötü oynuyorlar. Ayhan, hocası Neeskens zamanında oynanan futbolu oynuyor. Trabzon’un, attığı goller ve girdiği pozisyonlar için ona teşekkür etmesi gerek. Galatasaray gibi yetenekli hücumculara, hızlı adamlara sahip bir takımı ancak Ayhan gibi bir el freni durdurabilir, durduruyor da. Mustafa da yanındaki üzüme bakarak kararmış durumda. Takımın en kritik yerindeki bu ikilinin sayesinde savunmaya çok yük biniyor. Bu ikilinin birkaç hafta kulübede nasihat alıp dinlenmesi şart. Daum’un yerinde olsam haftaya oynanacak maç için şimdiden ağzım sulanmıştı.
Sonuç olarak Galatasaray’da pek bir değişiklik yok. Sadece sakatlar iyileştiği için alternatifler artmış. Açık oynayan ve savunma kurgusu zayıf olan takımlar, Galatasaray karşısında her zaman zorlanırlar, skor olarak geride kalırlar. Trabzon da bunu yaşadı bu akşam. Ancak Fenerbahçe savunması zayıf değil, ayrıca orta sahada pres yapıyorlar. Galatasaray’ın Kadıköy’de işi çok zor. Fenerbahçe maçından önce ön liberoların değişmesi gerekiyor. Bükreş maçı da bu deneme için uygundur.
Maçın Adamı: Keita
Mutlu ve sağlıklı kalın
mtabak@ttmail.com