Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '14

 
Kategori
TV Programları
 

Cinayet / Heyecandan kemiklerinizin sızladığını hissedeceksiniz!

Cinayet / Heyecandan kemiklerinizin sızladığını hissedeceksiniz!
 

Cinayet, 7 Ocak Salı akşamı saat 20.00’de Kanal D ekranlarına geliyor. Kanallarındaki aşk dizilerinden sonra biraz içinizin titremesini, heyecandan kemiklerinizin sızlamasını ne dersiniz. İşte Cinayet, bu türden bir polisiye yapım.

Akbel-Adam Film yapımı olan Cinayet’in yapımcılığını Cansu Akbel – Tarkan Karlıdağ’ın üstlendiği, yönetmenliğini Sadullah Şentürk, genel yönetmenliğini Serdar Akar’ın yaptığı, senaryosunu da Gülden Çakır ve Sema Ali Erol’un kaleme aldıkları, gizemli bir cinayeti çözme ve değişen hayatların, değişen şehirlerin ve değişen insanların hikayesi.

Aslen bir Danimarka yapımı “Forbrydelsen” dizisi olan, geçtiğimiz yıllarda Amerikan kanalı AMC için “The Killing” adıyla uyarlanmış ve büyük ilgi görmüştür. 

 

Başrollerinde;

Nurgül Yeşilçay (Zehra Kaya),

Engin Altan Düzyatan (Yılmaz Seyhan)

Uğur Polat (Aslan Kocatepe),

Şükran Ovalı (Umur Abalı),

Ahmet Mümtaz Taylan (Tahir Borova),

Göncagül Sunar (Meryem Borova)

Tansu Biçer (Kadir Borova),

Orhan Aydın (Hüseyin Biçer),

Murat Garipoğlu (Nurettin Akbaş),

Alicia kapudağ ( Gonca Borova),

Saydam Yeniay (Eser),

Funda Postacı (Muazzez),

Ayşe Tunaboylu (ramize),

Can Kolukısa (İsa),

Zafer Diper (Haşmet),

Boran Bağcı (kaan),

Ece Özkici (Ayla Akgün),

Volkan Ünal (Mehmet Ali),

Yağızkan Dikmen (Musa),

Hidayet Erdinç (sadettin),

Deniz Özmen (Ali Toros),

Bahar Kolkıran (Leyla),

Erdi Bolat (Ozan). 

  

Gördüğünüz gibi dizinin kalabalık bir oyuncu kadrosu var. Kısaca konusunu da özetleyelim.

“Kadere inanır mısınız?”  Bir gün uyanırsınız ve hayatınız birdenbire tersine döner. Mutlu bir aileniz vardır, biricik çocuğunuzun sırlarla dolu ölüm haberi gelir, dünya başınıza yıkılır. Başarılı bir politikacısınız, belediye başkanlığına doğru koşarken isminiz bir cinayete karışır. Hayatınızı değiştirme arifesinde bir komisersiniz, her şeyi ardınızda bırakıp daha güzel bir hayata adımlayacağınız gün, çözmeniz gereken bir cinayetle karşı karşıya kalırsınız, suçluyu bulmadan gidemeyeceğinizi bilirsiniz… Gencecik ve hayat dolu bir genç kızsınız, yarınlara umutla bakarken birdenbire gözleriniz sonuna dek karanlığa gömülür, öldürülürsünüz. Kader ağlarını öyle bir örer ki hayatınız hiç ummadığınız bir şekilde değişiverir… Peki, kötü kimdir? Kader mi?

 

Salı akşamı ekrana gelecek Cinayet’in 1.Bölümün konusu da kısaca şöyle;

Komiser Zehra Kaya (Nurgül Yeşilçay), cinayet masasındaki son görevini bitirmiş, bir senelik ücretsiz iznini kullanarak, nişanlısıyla Bakü’ye gidecektir. Ne var ki, Samandra Ormanı civarında bulunan kanlı giysiler ve şüpheli eşyalar komiser Zehra’nın son iş gününde, tüm planlarını alt üst olmasına sebep olur. Zehra Kaya, gizemli bu olayı çözene kadar İstanbul’da kalmak zorunda kalacak ve tüm hayatı bu olay yüzünden değişecektir. Bu süreçte bir kişi daha girer Zehra’nın hayatına: Yerine gelen komiser Yılmaz Seyhan (Engin Altan Düzyatan) . Böylece hesapta olmayan bu olay daha ilk karşılaşmalarında birbirlerinden elektrik alamayan iki komiser bu olayı birlikte çözmek zorunda bırakılacaktır. Peki Samandra Ormanı’ndaki gizem nedir?

7 Ocak Salı günü Saat 20:00’de hep birlikte Kanal D’ de bekleyip göreceğiz. Ben kendi adıma izleyeceğim, Nurgül Yeşilçay ve Engin Altan Düzyatan’nın güzel bir iş çıkaracaklarını inanıyorum.

 

Nurgül Yeşilçay’ı ilk olarak 1998 yılında “İkinci Bahar” dizisinde “Gülsüm” karakteriyle tanıdık, 2002 yılında Çağan ırmak’ın “Asmalı Konak” dizisindeki “Bahar Karadağ”  karakteriyle kendisini kanıtladı ve ününü arttırdı. Daha sonraki yıllarda birçok dizide ve sinema filminde oynadı. Son olarak, 2013 yılında, Aşk Kırmızı, İşler Güçler, Galip Derviş ve Bebek İşi dizilerinde rol aldı. Cem Özer ile 2004 evlenen Nurgül Yeşilçay, bu evlilikten 2005 yılında “Osman Nejat” adlı bir oğlu oldu. 2011 yılında Cem Özer’den boşandı. Sanat hayatında “Altın Portakal En İyi Kadın Oyuncu Ödülü”  almıştır. Başka bir çok da ödül almıştır. 

 

Engin Altan Düzyatan, 1979 İzmir doğumlu, Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümünden mezun olup, değişik Tiyatro oyunları, dizi ve filmlerde rol almıştır. İlk olarak 2002’de “Koçum Benim”, “En son Babalar Duyar”, en son olarak da, “Kapalı Çarşı” ve 2012’de “Son” dizisinde rol almıştır. Bir ara 2010 yılında “1 Milyon Canlı Para “ programının sunuculuğunu yapmıştır. Bir çok sinema filminde oynamış, önemli sinema filmlerinden 2012 yılında “Anadolu Kartalları” Sinema filminde “Binbaşı Kemal Tanaçan” baş rolünü başarı ile oynamıştır. Bir ara Özge Özpirinç'i ile nişanlanmış, sonra da ayrılmışlardır.

Değişik enteresan bir dizi olduğunu tahmin ediyorum. Biraz içinizin acıyacak ama,  izlemenizi tavsiye ediyorum.

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/Cansever

Not: Görseller ve dizi hakkında bilgiler Kanald.com ve Dizifilm.com'dan alınmıştır.

  

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..