Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '17

 
Kategori
Dil Eğitimi
 

Çince (Çin dili) Eğitimi Nereden Alınır?

Çince (Çin dili) Eğitimi Nereden Alınır?
 

Çince Eğitimi Nereden Alınır?


1. Çince Eğitimi Nereden Alınır?

Çince eğitimi Türkiye’de alınabileceği gibi Çin’de de üniversitelerde Çin dili eğitimi alınabilir. En popüler yer  Çin, Pekin üniversiteleridir. Çünkü Çin dilinin merkezidir. Bunun dışında iş ve meslek ilginize göre (elektronikçiler için) Shenzhen üniversitesini önerebiliriz. Çünkü; elektronik üretiminin başkenti konumundadır.

2. Çince eğitimi için burs imkanı var mı?

Evet var. 1. Konfüçyüs bursu vardır. 2. Tayvan bursudur.

3. Çin dili hangi ülkelerde konuşulur?

Başta Çin olmak üzere Tayvan’da Hong Kong’ta Singapur’da ve Endonezya’da yaşayan Çin nüfus arasında konuşulur.

4. Çin anadili hangi ülkelerde öğrenilir?

Çin’de, Hong Kong’da ve Tayvan’da öğretilir.

5. Çince eğitimi için neden Çin, Tayvan ve Hong Kong’u seçmeliyim?

Eğer Çin’i seçerseniz büyük bir üretim imkanları olan bir ülke ve Pekin’de okumanız durumunda dilin en doğru kaynağında bir eğitim alma şansınız olacak. Ayrıca Çince eğitiminde basitleştirilmiş Çince karakterler ile eğitim-öğretim yapıyor. Yabancılara hayran bir durumları var. Sokakta fotoğraf çektirmek isteyenlere karşılaşırsanız şaşırmayın.

Eğer Tayvan’ı seçerseniz dünyanın en önemli AR-GE merkezinde iyi derecede Çince ve İngilizce konuşan yüksel eğitimli ve kültürlü bir toplumla karşılaşacaksınız. Tayvan’da üretim imkanları az olabilir. Ancak eğitim kalitesi yüksektir. Ve AR-GE şirketleri vardır. Çevrenizde tanıştığınız birçok insanın mühendis olduğunu göreceksiniz. Satıcı veya vasıfsız eleman sayısı çok azdır. Çin’de üretilen birçok ürünün Araştırma ve Geliştirme çalışması Tayvan’da yapılmaktadır. Tayvanlı AR-GE şirketlerinin patronları fabrikalarını Çin’de açmışlardır. Çin’de Google, Facebook, Youtube yasaklı iken; Tayvan'da açıktır. Engelleme/Bloklama yoktur. Ama Tayvan'da Çince eğitimi sırasında Geleneksel Çince kullanmaktadır. Bu da Çince karakter yazımı konusunda daha çok çizgi ve zor karakter demektir. Tabii bazı kelime değişiklikleri de var. Ama dil kullanımı daha naif olduğunu söyleyebiliriz.

Eğer Hong-Kong’u seçerseniz; orada Cantonca yerel hakın dilidir. Çocuklar okullarda Çince öğreniyor olsa da İngilizce daha yaygın kullanılan bir dildir. Ve Kantonca konuşup ( Kantonca, Çince değildir.)  Geleneksel Çince karakterlerle yazarlar. Hala ticari hareketliliği vardır. Ve birçok yabancı üniversite buradadır. Yaşam ücretleri yüksektir.

Sorularınız varsa; sormaktan çekinmeyiniz.

 

 
Toplam blog
: 13
: 159
Kayıt tarihi
: 24.12.17
 
 

Teknoloji Fuarlarını Düzenli Geziyor. www.TeknolojiDedektifi.com ..