Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '16

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Cinsel saldırı ve tecavüz kabul edilemez ancak herkes bu nedenle canına kıymaz

Cinsel saldırı ve tecavüz kabul edilemez ancak herkes bu nedenle canına kıymaz
 

Astık, kestik, Cansel’e ağladık bitti değil mi? Hep bunu yapıyorsunuz! Sorgulamanız, yargılamanız gereken başka şey yok mu? Kahrolası ahlak anlayışınız mesela! Sizin bu ölümcül/bela namus anlayışınız olduğu sürece saçının teline dokunulsa Canseller yine ölür. Asıl sapık olan sizin namus anlayışınız!

Serbest bir genç kız olsa canına kıyar mıydı? “E kızlarımız serbest mi olsunlar, şuralarına buralarına dokununca ses çıkarmasınlar mı?” Elbette hayır ama böyle de değil. Toplum tarafından namus hassasiyetiyle doldurursan sokakta laf atılsa bile canına kıyar! Çocuklara namus öğretmeyin diyorum yüz kere! İçinde varsa zaten yaşar.

Namusun adını ölüm koy, insanları abaza bırak, inek dana değil ki bağlayasın… En çok taciz tecavüz neden bizim gibi ülkelerde? Amerika’da daha fazla. Olsa nolur, orada tecavüze uğrayan intihar etmiyor ki. Ahlak kuralların olmasın, insanları serbest bırak, yapan yapar, razı olan olur, ne kimse sapık olur ne de canına kıyar.

Amma bunların derdi başka, namus Tanrısı mutlu olsun, isterse herkes ölsün. Ölmüş kızını bakire mi değil mi diye mezarından çıkaran geri zekâlılar var bu ülkede!

Hiç şüpheniz olmasın, Canseller kurban, düzenin kurbanı! Bütün suç tecavüzcünün değil mi? Niye yaptın lan aşağılık herif! En ağır cezayı almalı. Çünkü yaptığı kabul edilemez. Ama onun dahi düzenin kurbanı olduğunu bilmeliyiz.

Olay konuşmaya müsait değil. Yüreğimiz yanıyor. Sözler boğazımıza dizilip kalıyor. Fakat gerçekleri söylemek lazım. Herkes eşiyle mutlu değil, zorla evlendirilmiş ya da hata yapmış ve bu ortaçağ kanunları yüzünden Türkiye’de boşanmak imkânsız, sevmediğin bir kadınla yaşıyorsun belki. İnternette cami resimleri, sinemada Minyeli Abdullah. Sokakta başını kaldırıp baksan ahlaksız oluyorsun.

Hal durum bu ama hani Arabistan gibi falan olsa korkar yapamazsın, serbest bir düzende yaşıyorsun. Yani boğalar azmış ağılın kapısı açık. Serbestsin ama başını kaldırıp bakamazsın. Böyle saçma sapan düzen olur mu? Ya şeriat olsun ya da özgür. İkisi de değil. Öpücüklü düzen uyguluyorsun, sonucunda facia oluyor, ülke ayağa kalkıyor.

“Kirlettikten sonra bir de öldürülüyor çoğu kez. O şekil bırakılsa. Panik diyorlar bilim adamları. Korkudan yapıyormuşsunuz. Konuşulamayan, sözlerin insanın boğazında düğümlenip kaldığı bir durum. Toprakla hemen üzerini örtüyorlar zaten. Biliyor musun sayın katil, çocuğa tecavüz ettikten sonra öldürmekle aslında iyi yapıyormuşsunuz. Çocuk için de ailesi için de en iyisi buymuş.

Bunu da konuşmalıyız seninle. Biliyorum, olay konuşmaya pek müsait değil. Ama böyle çok sayıda çocuğumuzun hayatı gidiyor. Gerekmiyorsa öldürmeyin, diyeceğim. Varsın kirletilmiş olsunlar. Biz onları gözyaşlarımızla temizleriz”

“Cellâtların Son Günü” başlıklı yazımdan.

Cansel’in katili düzendir, tıpkı Özgecan gibi!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..