​ Cinsellik ve insan / Cinsel Sağlık / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '07

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Cinsellik ve insan

Cinsellik ve insan
 

Biyolojiye göre cinsellik canlının türünü devam ettirmesi için yapılan üreme işlemidir. Canlı kendini kopyalamaktadır. Eşeysiz üreme yerini eşeyli üremeyle geliştirmiştir. Sağlıklı ve baskın genler ön plana çıkarak canlının kopyasını oluşturmaktadır.

İnsan da cinsellik sadece bir üreme değil aynı zamanda bir rahatlama, zevk, spor, eğlence vb. amaçlar için kullanılıyor.

Cinsellik insanın beş temel ihtiyacının son basmağında yer alır. Sanki vücudun dört temel ihtiyacı olan solunum, beslenme, uyku ve boşaltım ona hazırlamak için oluşmuş gibidir. Çünkü son basamaktan sonra ihtiyaçlar başa döner. Doyum geçicidir. Canlı tekrar hazır olmalıdır üretim için yorgunluk sonrası gelen uyku hali nefesi düzenler ve mideyi sindirime hazırlar zaman ilerledikçe yeni gıdalar ve su organizmanın gücünü toplamasına ve vücutda gereksizleri ve sindirilemiyenleri atmasını sağlar.

Beş temel ihtiyaç tamamlandıktan sonra organizmaya görevini hatırlatır. Beş duyu algılamamız görme, koku, tad, işitme ve dokunma duyuları da yardım eder. Erkekte baskın olmaya kadın da ise edilginliğe hazırdır. Bu süreç organizmanın çevre şartlarının temel ihtiyaçlara yeterli olamasına bağlı olarak devam edecektir. Çocukluktan ergenliğe geçiş döneminde edinilen cinselik bilgileri ve algılanış tarzları insanları ömürboyu meşgul edecektir.

Cinsellik insandan ayrılamaz ve yok edilemez bir unsurdur. Onu kabul etmezsek cinsellik farklı rollere bürünür, kılıktan kılığa girer, yaşamdaki en önemli etkenlerden birisinin kendisi olduğunu anlatmaya çalışır, bizler ona kulağımızı kapatırsak yeni sorunlar yaratmaya devam eder.

resim : http://galeri.milliyet.com.tr

 
Toplam blog
: 110
: 1205
Kayıt tarihi
: 30.05.07
 
 

"Yazıyorum o halde düşünüyorum" diyen, güncel gelişim ve değişimleri takip ederken anlam ve kavramla..