- Kategori
- Matematik
Cinsellikteki mükemmel matematiksel oran

Doğanın matematik dengesi mükemmel. Zaten mükemmel bir denge olmuş olmasaydı şu anda sizlere bunu söylüyor olamazdım. Uzaydaki denge, Dünya’daki yaşam dengesi, canlıların birbirleri arasındaki yaşamsal oranlar hepsi bir matematik şaheseri. Bir salyangozun sarmalı, dünyanın ekseninin eğikliği, aslan nüfüsunun avladığı hayvanlara oranı, leyleğin gagasının uzunluğu, suyun kaynama sıcaklığı, demirin erime sıcaklığı, yer çekiminin vücudumuza etkisi ve milyarlarca trilyonlarca örnek.
Matematiksel oran herşeyde ve her yerde bulunuyor. Gözünüzle gördüğünüz, kulağınızla duyduğunuz hatta görmediğiniz ve duymadığınız şeylerde bile bir matematiksel denge var.
Şimdi sizlere matematiksel dengenin sadece birinden bahsetmek istiyorum. Cinsellikle ilgili olan kısımdan. Cinsellik birçoklarının ilgisini çeker. Özellikle erkeklerin daha bir ilgisini çeker. Cinsel deyince birden birçoğunuz dikkat kesildiniz. İşte bütün bu dikkatinizin sebebi canlının cinselliği üzerindeki matematiksel orandan kaynaklanmaktadır. Hadi canım ordan, sadede gel, sen bize cinsellikten anlat biraz demeyin hemen. Geliyorum.
Sadece insan değil eşeyli üremeyle çoğalan bütün canlıları bir düşünün. Her zaman erkek kovalamış dişi saklanmıştır. Erkek bütün radarlarını çalıştırıp dişiyi ararken dişi erkekten kaçar. Bu bir doğa dengesidir ve erkeğin kovalaması kadar dişinin kaçması da muhteşem bir oranda matematiksel dengeye bağlıdır. Gelin hayal gücümüzle dengelerle biraz oynayalım. Bakalım neler olacak.
Bu kovalamaca oranını iki düğmeye bağlayalım. Bu düğmeleri bir radyonun ses açıp kapama düğmesine benzetebiliriz. Diyelimki elimizde bir cinsellik makinası var. Bu cinsellik makinasının içinde 100 kadın ve 100’de erkek var. Aletimizin iki tane yuvarlak düğmesi bulunuyor. Düğmelerden birisi erkeklerin diğeriyse dişilerin cinselliklerini kontrol ediyor. Başlangıçta bu düğmeler nerdeyse yerlerine çakılı gibi, hiç kımıldamıyorlar. Her iki düğmenin de maksimum seviyesi 100 olmasına karşın insanlar için erkeklerin göstergesi 75’te kadınların göstergesiyse 30’da duruyor. Bunun bu oranlarda durmasına da doğa dengesi adı veriliyor. İki rakamın toplamının 100’ü biraz geçmesi üremenin sürekliliğini sağlıyor.
Şimdi düğmeleri sizin elinize versem bazılarınız iki düğmeyide sonuna kadar açıp doğanın dengesini bir anda alt üst edebilir. Onun için heveslenmeyin düğmeleri ben yavaşça çevireceğim ve sonuçları kontrol edeceğiz.
İlk önce kadınların düğmesini biraz kısıyorum. Seviyeyi 25’e getirdim. Kadınlar erkeklerden daha çok kaçmaya başladılar. Cinsel birliktelik azaldı. Erkeklerle kadınların toplamı 100 olduğundan nüfus artışı sıfır seviyesine geldi. Birazda erkeklerin düğmesini çeviriyorum ve 70 seviyesine getiriyorum. Erkeklerin, kadınların peşinde koşma oranı biraz azaldı. Cinsel birliktelik te biraz daha azaldı. Toplam rakam 95’e düştüğünden nüfus azalmaya başladı. Düğmeleri biraz daha kısıyorum. Kadınların seviyesi 15’te erkeklerin seviyesi’de 50’de. Kadınlar erkeklerden nerdeyse tamamen kaçmaya başladılar. İlişkiye girmek isteyen kadın parmakla gösterilecek kadar azaldı. Erkeklerse cinselliğe artık “Ha! Cinsellik mi Olsada oluuur olmasada” şeklinde bakmaya başladı ve üreme felaket oranında düştü. Bir süre daha bu seviyede tutarsak cinsellik makinamızın içinde insan kalmayacak. Hemen düğmeleri biraz açıyorum. Kadınların oranını 45’e erkeklerin oranını 80’e getirdim. Kadınlar artık nerdeyse erkeklerden hiç kaçmamaya başladı. Erkeklerinse gözleri yerlerinden fırlayacak. Davul gibi şiş gözlerle dişi sinekleri bile takip ediyorlar. Toplam rakam 125’e çıktı. Üreme oranı çok arttı. Kadınların düğmesini bir süre biraz daha artırıyorum ve 60’a getirdim. Aman Allah’ım, Aman Allah’ım. Toplam rakam 145’e çıktı. Makinanın içi kaynıyor. Erkekler kadınlara saldırırken kadınlarda erkeklerin üstüne atlıyor. Nüfus acayip bir artışa geçti. Kim kimin eşi belli değil. Biraz daha böyle tutarsam makinanın içinde yer kalmayacak, makina patlayacak. Düğmeleri biraz daha açmaya korktum. Hemen kısıyorum. İki seviyeyi de hemen 50’ye düşürdüm. Ne mi oldu? İki tarafta cinsellik için olsada oluur olmasada diye bakmaya başladı ve nüfus çok dengesizleşti. Bazen artıyor, daha çok azalım eyleminde. Ben bu düğmeleri ilk konumuna geri getiriyorum. Kadınlarınki 30, erkeklerinki 75’te.
Düğmelerle oynamamaya karar verdim. Hafif bir oynatmamızla bir cins canlının oranı diğerlerine göre arttığında diğer canlıların yaşamını da tehlikeye atacağım. Allah bildiği gibi yapmış. Matematiksel oranı tam seviyesinde bırakmış. Mükemmel bir oran.
SAKIN DÜĞMELERE DOKUNMAYIN !
Saygılarımla,
Ertunç Alpman