Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '12

 
Kategori
Siyaset
 

Fransızlar soykırıma karşı !!!

Fransızlar soykırıma karşı !!!
 

Eğri oturalım ama doğru konuşalım. Fransa soykırım yasasıyla iyi bir iş yapmıştır. Önce yasanın metnini bir okuyalım.

YASA TEKLİFİ

Madde 1:

29 Temmuz 1881 kanunun 24 bis maddesinin birinci bendi, alttaki yeni beş bendle değiştirilmiştir.

"24'üncü maddenin altıncı bendi doğrultusunda, soykırım suçunu veya insanlık ve savaş suçunu savunan, inkar eden veya kamusal alanda önemsizleştirmeye çalışan, alttaki tanımlamalara dayalı cezalandırılacaktır:

1) Uluslararası Ceza Mahkemesi Roma Statüsünün 6'inci, 7'inci, 8'inci maddesi

2) Ceza kanunun 211-1 ve 212-1 maddesi

3) Uluslararası Askeri Mahkemesi'nin statüsünün 6. maddesi:

"Ve kanunen tanınmış, Fransa tarafından imzalanmış ve onaylanmış uluslararası bir sözleşmenin, veya uluslararası veya Avrupa kurumlarının nitelikli bir karara bağlı, Fransız yargısı tarafından nitelendirilmiş, Fransa'da uygulanabilir hale gelir."

Madde 2

29 Temmuz 1881 basın özgürlüğüne dayalı kanunun 48-2 maddesi şu şekilde değiştirilmiştir:

1) "sürgün" kelimesinden sonra "ya da soykırım kurbanı, savaş suçu, düşmanla işbirliği ve insanlık suçu kurbanı" eklenmiştir.

2) "Savunma" kelimesinden sonra "soykırımlar" kelimesi eklenmiştir.

Biz şimdi bu kanunun nesine itiraz ediyoruz söyler misiniz? Hayır, kanun doğru değildir, soykırım yanlıları, soykırım yapılmasını önemsiz gösterenler cezalandırılmamalı mı demek istiyoruz?

Diğer taraftan bu yazıda “1915 olayları” veya “Türklerin Ermenilere karşı yapmış oldukları katliam” gibi bir kavram mı var?

Yoksa biz 1915 olaylarını soykırım olarak kabul mü ediyoruz? Eğer etmiyorsak bu kanunun bizimle ne alakası var?

Yoksa 1915’teki hareketler sadece Türklerin Ermenilere yaptığı şeklinde tek taraflı mıydı? Ermeniler Türklere karşı hiç bir şey yapmadılar da masumlar mı?

Hayır, hayır, hayır!!!  Yanlış yapıyoruz.

Öncelikle Fransızları başlattıkları soykırıma karşı duruşlarından dolayı kutlarım.

Bu kanunun bizimle ilgili olan kısmı, kanunun içinde yer almayıp 29 Ocak 2001’de Ermeni Soykırımı olarak kastedilen 1915 olaylarının Fransa’da resmen tanınmış olmasıdır.

Şimdi size soruyorum, içinizde 1915 olaylarını önemsiz gösterecek, haklı kılacak, iykide böyle bir katliam yapmışız diyecek kimse var mı? Eğer ben varım diyorsanız bugün çıkarılan kanun tam sizlik.

Peki ne yapmamız gerekir? Fransa’ya karşı ekonomik ve politik bir savaş başlatmak yerinde mi? Aslına bakarsanız bugün çıkan kanunla ilgili olarak hayır. Biz bu savaşı 2001’de başlatmalıydık. Eğer o gün başlatılmış bir savaş varsa sonuç alınana kadar devam etmeliydik. Yani asıl yapılması gereken 1915 olaylarının soykırım olarak kabulünün reddidir.

Şu anda 2-0 malup durumdayız. İkinci olarak yapılması gereken şey 1915’te Ermenilerin de Türklere karşı katliamlar yaptıklarını ispatlamak ve aynı Fransa parlementosundan kabul edilmesini sağlamaktır. Bunu başarabilirsek durum 2-2 olur. Kime karşı derseniz Fransa’ya karşı değil, Ermenistan’a karşı.

Peki Fransa’ya ne yapmalıyız? Kendi çapınızda ekonomik yaptırımda bulunmak istiyorsanız Fransız malı arabanızı balyozla parçalamanızı hiç tavsiye etmem. Bu Fransız ekonomisine zarardan çok yarar sağlar. Sizin cebiniz ve Türkiye ekonomisi içinse tam tersi. Bunun yerine elinizdeki Fransız mallarını satarsanız bu malların pazar payını azaltmış ve değersizleştirmiş olursunuz. Cebiniz de büyük ölçüde zarara uğramaz.

Bir başka açıdan baktığımızda herkesin dediği gibi Fransa tarihi de soykırımlarla doludur. Yani bugün çıkan kanun Türklere karşı değil soykırımcılara karşıdır ve en az bizim kadar Fransız vatandaşlarını da, Alman vatandaşlarını da ve soykırıma uzaktan yakından adı karışmış bütün milletler ve onların destekçilerini ilgilendirmektedir.

Peki bizde kendi meclisimizde Fransa’nın işlediği suçları mı tanıyalım? Hayır, asla!!! Meclisimiz bir tarih araştırma ve cezalandırma yeri değildir. Bunları meclise taşımayalım ama gündemden de düşürmeyelim. Her ortamda deşelim, kabartalım. Herkes kimin ne yaptığını öğrensin.

Fransa iktidarı bu kanun tasarısıyla bir miktar Ermeni vatandaşının oyunu hedeflemiş olabilir. Kazançlı çıkacak olan da Fransız iktidarıdır. Peki Ermeniler ve Ermenistan ne kazanır? Hiç bir şey. Hatta daha çok kaybeder. Coğrafi olarak Avrupa’ya uzak bir Ermenistan akıllılık etse Türkiye’yle dostluk bağlarını kuvvetlendirir. Bu da Ermenistan’a ekonomik ve politik açıdan bir çok yararlar katar. Türkiye’den bir karış daha toprak koparmak umudu çok uçuk bir hayalden ibarettir. Değil Fransa, dünyanın bütün devletleri meclislerinde bu olayları soykırım olarak kabul etseler Türkiye’nin 1 cm toprak vermeye niyeti yoktur.

Diğer taraftan Ermenistan biraz gözünü açmalıdır. Bir Ermeni vatandaşı Hrant Dink’in öldürülmesi, katillerinin cezalandırılamaması yüzbinlerce Türk vatandaşını sokaklara dökmüştür. Bu Türkler Hrant Dink’i bağrına basmıştır. Bu Türkler değil soykırım, Türkiye üzerinde yaşayan bir tek Ermeni vatandaşının katli karşısında birleşmiştir. Gözünü aç Ermenistan. Kafanı çalıştır. Kimin yüzyıllardır dostun olduğunu bil. Elini uzat. Emin ol o el boşta kalmayacaktır.

Saygılarımla,

Ertunç Alpman

 
Toplam blog
: 42
: 1605
Kayıt tarihi
: 06.09.11
 
 

20. yüzyılın 2. yarısında bu dünyada doğdum. Eğer layık görürseniz insan diyebilirsiniz bana. Yük..