- Kategori
- Yöresel Yemekler
Çiriş otu çorbası

ÇİRİŞ OTU,HODAN,KALDİRİK
Çiriş otunun sağlığımıza çeşitli yararları vardır. Hemoroide, sancılara, yorgunluğa, kabızlığa, romatizmaya iyi gelir. Süt artırma ve idrar söktürme özelliği vardır. Çiriş otu ülkemizde Akdeniz ve Doğu Anadolu'da yetişir. İlkbaharda çiçek açar. Pırasaya benzer fakat yaprakları ondan daha uzundur. Çiriş otundan çok çeşitli yemekler yapılır. En çok yapılan çeşitleri: Çorba, yumurtalı çiriş kavurması, çirişli karnıyarık, etli yahnidir.
ÇİRİŞ OTU ÇORBASI: Bir tencereye 1 kaşık tereyağı, 2 kaşık sıvı yağ konur eritilir. 1 baş soğan, 3 diş doğranmış sarımsak, 250 gram yıkanmış çiriş otu, rendelenmiş 2 havuç, soyulup küp küp doğranmış 1 adet patates, 250 gr. yıkanıp kuşbaşı doğranmış tavuk eti konur hepsi kavrulur. Bir kaseye kaşık un, 2 yumurta 1 bardak yoğurt konur, hepsi birlikte iyice çırpılır. Bu karışım tenceredeki çirişli tavuk etleriyle karıştırılır. 5 su bardağı tavuk veya et suyu konarak, karıştırarak pişirilir. İçine arzu edilen miktarda tuz, kara biber atılır.1 kaşık tereyağında kızdırılan nane ve kırmızı biber üzerine gezdirilir .Afiyetle yenir:))
NAHİDE ÇELEBİ