- Kategori
- Türk Mutfağı
Çıtır Tavuklu yemek tarifi

yemek tarifi
Çıtır tavuk tarifi malzemeleri
2 tavuk göğüs eti
Panesi için
2 yumurta
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı mısır nişastası
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı susam
Tuz
1 şişe doğal maden suyu
Kızartmak için
Ayçiçek yağı
Çıtır tavuk tarifi yapılışı
Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayıp kenara alın. Panesi için, yumurtaları geniş bir kasede çırpın. Un, nişasta, karbonat, susam, tuz ve maden suyunu ilave edip karıştırın.
Tavuk etlerini harca ilave edip bir saat kadar buzdolabında bekletin. Dinlenen tavuk etlerini kızgın yağda kızartın.
Kızarttığınız tavuk etlerini kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin ve sıcak servis yapın.