Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '08

 
Kategori
Yurtiçi Tatil
 

Clup Voyage Torba

Clup Voyage Torba
 

Bodrum'da tatilin keyfi başkadır.


Tatilin adı bile güzel. Uzun araştırmalarımız sonucunda yılda bir kere gidebildiğimiz tatil köyü seçme şansımızı bu yıl Voyage Torba’dan yana kullandık. Son 10 otel arasından seçimimzi bu otelden yana kullandığımız için o kadar stresliydik ki anlatamam.

Erken rezervasyon olayı hem çok güzel hem de çok tehlikeli. Güzel örneğin, Haziranın 11’de 145 tl olan tek kişik oda fiyatı için iki ay önce 77 tl ödedik(peşin).

Riskli çünkü iki ay önceden yaptırdığın rezervasyon, herhangi bir nedenden dolayı gidemeyebilirsin. Örneğin geçen yıl seçimler denk geldi. Bir gün iptal ettirmiştik. Bu yıl ise hastalıklarımız ve tatilin tam orta yerinde bankanın verim toplantısı denk geldi. Bir hafta kaydıralım dedik arada öyle bir ücret farkı oldu ki bir günlüğüne toplantıya katılıp geri gelmek için uçak parası daha ucuza geldi.

Erken rezervasyonun en riskli bir taraflarından biri de gittiğiniz otelde süprizlerle karşılaşma olasılığınız.

Örneğin denizin taşlı ve dalgalı olması, odaların kötü olması, çocuk kulubünün yetersiz olması, yemeklerinin kötü olması ve en önemlilerinden biri de çalışanların kötü hizmet etmesi.

Ne yazıkki bu sisteminin en zayıf taraflarından biri hizmetin ezbere, kalitesiz yapılması. Geçen yıl Polama Grida’ya (Belek) gitmiştik. Tesis mükemmek ama sunuş tarzı çok kötüydü. Yine daha önceden denediğimiz World of Wonders, Sungate Tekirova gibi... Otelinizin istediği kadar yıldızı olsun personelinizin kalitesi düşükse, çalışanınıza değer vermiyorsanız o yıldızlar yerlerde sürünür.

Voyage Torba’nın en belirgin özelliği çalışanların güleryüzü. Biri bu adamlara “gülün ki işiniz kolaylaşsın” dediği açık. Otel yöneticilerinin kolay olan yerine “profosyelliği” bırakmadıkları ortada. Bu yoğun tempoya (günde ortalama 12 saat) ve normal bir ücrete (Antalyadaki turizmden farklı değil) rağmen çalışan arkadaşları tebrik etmek lazım. Bembeyaz elbiselerinin hakkını veriyorlar.

Otelin yöneticisi olsam (belki veriyorlardır) çalışanlara sık sık ödül verirdim.

Ayrıca bizim gibi o kadar çok yabancı çocuklu aile vardı ki; burayı neden tercih ettikleri anlaşılıyor.

Bir tatil tesisinin en güzel görünümünü sağlayan kısmı da bahçesidir. Clup Voyage’in bahçesi harika. Özellikle begonviller. Tüm beton binaları kamulaj gibi sarmışlar. Sadece begonviller yok; her yerde okoliptus, palmiye, zakkum, mine, nar, kavuçuk, zeytin, incir, çam, muz, japon gülü, yasemin, mimoza, leylandi, sarı papatya ve ismini bilemediğim bir sürü ağaç ve çiçek çeşitleri mükemmel görüntü ve koku sağlamış.

Sonradan yapılmış ek binalar için ağaç kesilmemesine dikkat edilmiş. Örneğin restaurantın ortasında ağaç var. Öyle ağaçlar var ki en az 50-80 yıllık. Otelin geçmişi zaten 15-20 yıl. Demekki yine birileri “kesmeyin” demiş, belli. Yapılmış binalar için ise bir kesilmişse 10 tane yerine koyulmuş. Bu zihniyete saygım sonsuz.

Receptionda da dikkat ettim sorunlu müşterilerin %70 ne yazıkki Türk.

Çalışanlara beğenimizi ve teşekkürlerimizi ifade ederken bize karşı temkinli olduklarını gözlemledim. Nedenini sorduğumda Türk müşterilerin genellikle çeşitli sebeplerden sık sık şikayetci olduklarını söylediler. Biz yabancılar gibi yılda iki kez tatile gidemediğimizden galiba beklentilerimiz daha yüksek. Beklenti yüksek olunca ne yazıkki insanın mutlu ve tatmin olması zorlaşıyor. Sorunu hep karşı tarafta arayacağımıza, biraz da kendi bakış açımızı değiştirmeliyiz.

Yok muydu aksıklar, elbette vardı. Örneğin odalar o kadar kaliteli değil, vireless, Digitürk ya da D-Smart yok ancak zaten otelin %90 yenileniyormuş. 2009 Haziran ayında da tatil köyün tekrar açılışı varmış. Umarım tatil köyü yenilendikten sonra da çalışanların kalitesine(insan faktörüne), şimdi olduğu gibi dikkat ederler.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ETS firmasını seçtik. Onlar da bu işi hala iyi yapmaya devam ediyorlar.

Biz iki aile Haziran ayının 9 ile 14 arası Clup Voyage Torba’daydık. Her anlamda çok memnun kaldık ve memnuniyetimizi ifade etmek istedik.

Teşekkür ederiz.

 
Toplam blog
: 52
: 7250
Kayıt tarihi
: 08.11.07
 
 

1971 Fethiye'de doğdum.  2000 yılından beri evliyim. Büyüğü 29, 17 yaşında, diğeri 12 yaşında ü..