Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '13

 
Kategori
Güncel
 

Coca Cola neden yasaklandı?

Coca Cola neden yasaklandı?
 

Tersten okunuşu Arapça gibi


Hangi Ülkede ve Niçin Yasaklandı?

Belçika'da: 42 çocuğun zehirlnmesi olayı

Hollanda'da: Belçika'da ki gelişmeler yüzünden.

Lüksemburg: İki kişi zehirlendi.

İspanya: Fransa  Dunkerque'ten ithal edilen Coca Cola'lar yasaklandı.

Fransa: Belçika'da çocukların zehirlenmesi ile Dunkerque'de üretilen kolalar yasaklandı.

Dünya'da en çok satılan içecek olan Coca Cola, Türkiye'de üstelik onu emperyalizmin sembol içeceği olarak gören komünist ve İslami kesimden bazı gruplar dahi boykot çağrısı yapsalarda, Türkiye'de bile başarılı satışlara sahiptir.

Üstelik Coca Cola'nın başında ( babası İkinci Dünya savaşında Avrupa'dan Türkiye'ye Yahudilerin Türk Pasaportu almasına destek sağlayıp katliamdan kurtulmalarına katkısı olduğu öne sürülen,) Muhtar Kent'te en tepede Yönetici olarak durmaktadır. 

Coca Cola'nın bu başarısı tesadüf değil, yıllarca reklama en çok parayı onlar verdiler, bu sayade Conceal böceğinden imal edildi söylemleri bile Cola'nın satışını frenleyemedi. Hatta İngilizce logosunda culunan Coca Cola yazısının ters çevrildiğinde Arapça olarak "La Muhammed La Mekke" (Mekke yok Muhammed yok) yazdığı söylemlerine rağmen Coca Cola satışlarını İslam Ülkelerinin çoğunda en tepede tutma başarısı gösterdi. Elbette bu başarıda ilkeler önemli bir yer tutar.

Coca Cola'nın eski üst yöneticisi Don Kevenough'un yazdığı iş dünyasında başarısızlık için yapılması gerekenleri anlattığı ON EMİR adlı kitabı okudum.

Gerçekten önemli iş dünyası ve girişimcilik birikimleri, son derece sade ve basit anlatımla sunulmuş. Muhtar Kent'in ön sözüde dikkatle okunmalı.

Peki Coca Cola Avrupa'daki bu zehirlenme olaylarından dolayı büyük zarara uğrar mı?

Hiç sanmıyorum. Zira en radikal komünist ve İslamcıların bile Coca Cola'nın lezzetine teslim olduktan sonra Coca Cola'nın iflas etmesini mümkün görmüyorum.

Bu yazdıklarıma rağmen şunu söylemeliyim.

Benim tercihim çocukluğumdan beri PEPSİ'dir...

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..