Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Gülşen Aydın "gökkuşağım"

http://blog.milliyet.com.tr/gokkusagim

16 Ağustos '07

 
Kategori
Anne-Babalar
 

Çocuğum anaokuluna gidecek(2)

Çocuğum anaokuluna gidecek(2)
 

Çocuğunuzun okulunu seçtiniz ve artık ilk günü,

Öncelikle başlangıç günü olarak hafta başı olmasını tercih edin. İlk gününde aile, bırakma konusunda, çocukta yalnız kalma veya terk edilme konusunda kaygı yaşayacaktır.

Bu kaygıları azaltmak ve daha yumuşak geçiş yapmak için öncelikle açıklamalarınızda kullandığınız kelimelere dikkat edin. “Sen orada kalacaksın ben işe gideceğim” gibi yanlış bir ifade kullanmayın. Çünkü anaokulunda kalmayacak sadece gününü geçirecek.

Hatta evinizden bir eşya, oyuncak, resim yanında bulundurmak istediği kendini daha rahat hissetmesini sağlayacak bir eşya götürmesine izin verin.

Ayrılırken “güle güle” yerine “sonra görüşürüz” kelimelerini kullanın, vedalaşma işini seremoni haline getirmeyin.

İlk günlerinde eğer imkânınız varsa daha erken almayı tercih edin.

Çocuğunuzla okul hakkında sorgularmışçasına konuşmayın.

İlk günler sizi gitmeme konusunda ikna etmeye çalışacaktır. Eğer ilk günde kararlı davranır ve bu tutumunuzu devam ettirirseniz kısa sürede alışacaktır.

Alışma süreci gereğinden uzun sürerse bir uzmana danışmakta fayda vardır.

 
Toplam blog
: 29
: 1001
Kayıt tarihi
: 30.05.07
 
 

Sekiz yıldır anaokulu ve etüt merkezi işletmekteyim, yaptığım işin dünyanın en keyifli işlerinden bi..