Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '18

 
Kategori
Çocuk Kitapları
 

Çocuk Kaçırılmalarının Önlenmesi

Çocuk Kaçırılmalarının Önlenmesi
 

Ülkemizde ne yazık ki artan çocuk kaçırma, taciz ve tecavüz olaylarına önlem olarak sunulabilecek çözümlerden birisi de çocukların yeterince bilgilendirilmesidir. Geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürlüğümüz “‘ Çocuklarınızı seni polise veririm’ diye korkutmayın!” uyarısında bulundu. Bu uyarının temelinde çocuğun polisi tehlikeli, korkulan hatta onların dilinde bir “öcü” olmaktan kurtarmak; zor zamanlarında sığınacakları bir süper kahraman olduklarına inandırmaktı. Nitekim ebeveynlerin bu konuda gösterecekleri hassasiyet çocukların zor zamanlarında polise sığınmalarını ve yardım istemelerini sağlayacaktı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Genelkurmay Başkanlığı bir araya gelerek gerçekleştireceği polis ve askerin birer süper kahraman olarak gösterileceği bir kampayanın başarılı sonuçlar doğuracağı aşikar. Peki bu kampanya nasıl olmalı? Güvenlik güçlerinde görevli polis ve askerlerimiz sorumlu oldukları bölgelerdeki ilk ve orta okulları ziyaret ederek, öğrencilerle buluşmalı; kendilerini koruma ve güvenlik güçleri ile iletişime geçme konusunda bilgilendirilmelidir. Ayrıca her bir çocuk ile de en azından bir polis veya asker tokalaşarak ona güvenebileceğini hissettirmelidir. Polisin ve askerin huzur ve güveni sağlamaktan sorumlu birer kahraman olduğu vurgulanmalıdır. Ebeveylerin yanı sıra ikinci anne veya baba olarak gördüğümüz öğretmenlerimizinde çocuklarımızı bu konuda bilinçlendirmesi gerekiyor.   

- Yabancılarla iletişim kurma,     
- Kendini koruma,       
- Reddetme
- Yardım isteme
Konularında çocuklarımızı bilinçlerdirme konusunda gerekli bilgi ve tecrübeleri kendileriyle paylaşmalıyız. Bu kampanyanın başarılı olacağını düşünüyorsanız LÜTFEN kullanmış olduğunuz sosyal medya araçlarında paylaşınız.

 
Toplam blog
: 2
: 235
Kayıt tarihi
: 07.04.16
 
 

Ekonomi ve yönetim bölümünden 2010 yılında mezun oldum.Satış ve pazarlama departmanlarında görev ..