Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '15

 
Kategori
Psikoloji
 

Çocuklarda tikler

Çocuklarda tikler
 

Çocuklarda tikler


Tik, dış uyarana gereksinim olmadan çizgili kaslarda istem dışı ortaya çıkan ritmik olmayan hareketlerdir.

Yüzün farklı bölümlerinde meydana gelen tikler, kaş kaldırma, göz kırpma, burun çekme, dudak ısırma, kafa sallama, omuz silkme ve boyun bükme şeklinde olabilir. Erkek çocuklarda sıklığı daha belirgin olan tikler tüm davranış bozuklukları gibi ruhsal sebeplerle ortaya çıkar. Tiklerin meydana gelmesinde çocuğun duygusal durumu direkt olarak dikkate alınmalıdır.

Ebeveynleri tarafından yeterli sevgiyi alamayan, yetenekleri konusunda zorlanan ya da kıyaslanan çocuklarda tepkiye karşı doğan durumdur. Tikler aslında bir şeylerin yolunda gitmediğinin habercisidir. Yıllar içerisinde çocuğun özgüveninin ve öz saygısının artışını takiben sayısı ve sıklığı azalarak ya da artarak seyredebilir.

Çocuğunuzu anladığınızı ve onun sizin için değerli olduğunu hissettirdiğinizde yani onu gerçekten görmeye başladığınızda durumun devam etmeyeceği açıktır. Altta yatan herhangi bir nöropsikiyatrik bozukluk yoksa tabi.

Değerli ebeveynler yanınızda duran ve sizin bir tek hareketinizle dünyası değişecek olan çocuklarınıza sadece bir kez daha bakın.İhtiyacı olan şeyin sizde olduğunu unutmayın.

Dokunun, dinleyin, görün,zaman ayırın ve zaman tanıyın.

Sevgiyle kalın.

Şelale Bilgiç Uruk.

Klinik Psikolog&Profesyonel Koç

www.clinicoaching.com

 
Toplam blog
: 40
: 250
Kayıt tarihi
: 29.05.13
 
 

15.04.1981 Ankara doğumluyum. Akademik hayatım bittikten sonra kendimi mutlu hissettiğim ve görme..