Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '07

 
Kategori
Çocuk Psikolojisi
 

Çocukları mutlu etmek

Kaç çeşit duygu vardır diye düşündüğümüzde iki ana duygu aklımıza gelir.

a. Bizi rahatsız eden duygular: Acı, üzüntü, dert kıskançlık, şüphe, gözyaşı, intikam, vicdan, kin nefret, ayrılık, öfke, korku, yalnızlık, ağlamak gibi.

b. Bizi mutlu eden duygular: Güzellik, merhamet, sevgi, aşk, zevk, vefa, arzu, gülmek ve mutluluk v.b.

Zaman içersinde hepimiz bu duyguları az veya çok tatmışızdır. Ama bütün bu duygular içersinde unutamadığım bir duygu vardır. O da çocukları mutlu etmek.

Bütün çocuklar günahsız doğar. Zengin veya fakir ailede doğmak, onların seçimi değildir. Ama en azından mutlu olmak onların haklarıdır.

Hadislerden duyduğum, bir rivayete göre, çok zalim ve günahkar bir adam varmış. Adam yağlı bir yemek yiyormuş, yemeğini yedikten sonra, yağlı ellerini yakınında olan bir çocuğun saçlarına silmiş. Çocuk o anda adamın kendisini okşadığını sanmış ve çok mutlu olmuş. Çocuğun o mutluluğu karşısında Allah, o adamın bütün günahlarını affetmiş.

Genelde zekatlarımızı Ramazan ayında veririz. Ama zekat vermek için Ramazan ayını beklemeye gerek yoktur. Zekat her zaman verilebilir. Hem zekat vermek, hem de çocukları mutlu etmek ve çocukların mutluluğu karşısında o inanılmaz duyguyu tatmak için uyguladığım bir yöntemi burada paylaşmak isterim.

Genelde fakir muhitteki okulların müdürleriyle görüşerek bir öğretmen eşliğinde yardıma muhtaç olan çocukları bizzat alarak, giyim mağazalarına götürerek, istediği kıyafetleri seçmelerini sağlamak ve çocukların belki de yaşamlarında ilk defa istedikleri bir şeye kavuştuklarını görmek. Bu kişilerin bütçelerine göre 2 veya daha fazla çocuk giydirme işlemi olabilir. Zekat olarak birilerine para verilebilir, ama paraların ne için harcandığı takip edilemez. Çocukları sevindirmek için hep beraber el ele verelim.

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..