Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '16

 
Kategori
Güncel
 

Çok değerli kimliklerimiz çalınmış, "anamızın kızlık soyadı" da çalınmış mı?

Çok değerli kimliklerimiz çalınmış, "anamızın kızlık soyadı" da çalınmış mı?
 

internetten alınmıştır


Seksenli yıllardı... O zaman Türkiyenin merkezi şehirlerinden birinde çalışıyordum. Okul çıkışı bizim mahallenin bakkalına takılıdır. Bakkal akrabamızdı...

Bir gün oralarda gezinen bir japon gördük.. Genç yaşta bir öğrenciydi... Yanlış hatırlamıyorsam master veya doktora öğrencisiymiş... Yarım yamalak İngilizcemizle biraz sohbet ettik... Sonra kalktı gitti.

O sırada markette bizi izleyen bir vatandaş hemen atıldı: Bunlar memleketimizin haritasını çıkayorlar, dedi... Biz de ne haritası dedik... Güya, Japon Türkiye şehirlerini gezip sokaklarını öğreniyormuş.. İşin tuhaf yanı bizim oturduğumuz semt yeni gelişen bir yer olduğu için doğru dürüst sokak bile yoktu... Tarlaların içinde tek tük evler vardı.

Bu marketi işleten genç, ağzını biraz bozarak halk diliyle bir cevap verdi bu vatandaşa... Yani teknolojinin zirvesine ulaşmış Japon, ilkel usullerle memleket haritası çıkarıyor... Güler misin, ağlar mısın?

Aslında bu yurdum insanının tutumu, bir yönüyle vatan sevgisinin tezahürü iken, bir yönüyle de, kendisinde olmayan değerler üretme hastalığının yansımasıydı.

Bu anektodu niye anlattım... Şu günlerde bir kimlik muhabbeti gidiyor. Birileri bizim çok değerli kimliklerimizi çalmış da onunla neler yaparmış neler... Yandık, bittik, kül olduk edebiyatı başladı...

Ulaştırma Bakanı, bunun siyasi partilere seçim öncesi seçmen bilgilerinin verilmesinden kaynaklandığını, bu bilgilerin siyasi partiler üzerinden başka yerlere kaydırılıdığını ve güncel olmadığını söyledi. Ama dinleyen kim?

İnternet üzerinden alış veriş yaparken adını soyadını, TC kimlik numaranı ve ananın kızlık soyadını bile verirken kimliğim çalınır diye korkmuyorsun da şimdi niye celallendin...

Teknolojinin böylesine hayatımızı kuşattığı bir çağda, senin kimlik bilgilerini ele geçirmek uluslararası örgütler için iş bile değil... Değil de, senin kimliğini kim ne yapsın??

Yukarda anlattığım yurdum insanı gibi, birden bir kıymete biniyor bu kıymetlilerin kimliği ki sorma gitsin... Tam da kendine olmayan değer atfetme zaafiyeti...

Dolandırıcılar koskoca profesorleri bile telefon yoluyla dolandırmadı mı?.. Bankamatiklerde az mı banka kartı kopyalanıp milletin parası çekildi. Demek ki, bu çağda yüzde yüz güvenlik zaten yok.

Şu yazıyı yazdığımız bilgisayar bile, istenirse casus olarak kullanılabiliyor... Cebindeki cep telefonu, evindeki televizyon gerektiğinde verici gibi işlev görebiliyor. Global devlet çeteleri zaten bunlara hakim...

Aynen Panama patlamasının da bunların işi olduğu gibi... Bu dünyada kara parayı kim aklıyor?... Bizim kahveci Memet ağa mı?... Bunları elbette zaten dünyadaki sermayaye hükmeden devletler yapıyor... Kara para da onların, beyaz para da... Sen ne alıp satıyorsun dostum!!

Belli ki Panama "kanalı" üzerinden yeni operasyonlar çekecekler bazı ülkelere... Oralarda yeniden iktidar düzenlemesi yapmak için, yeni atraksiyonlar bunlar... Sen de sazan gibi atladın hemen.

Bütün bildiğin, bir ip kaçığı bulur da oradan iktidara yüklenebilir miyim sevdası.... Senin bildiklerini devlet de biliyor merak etme..

Sen ananın kızlık soyadını unutma yeter!...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..