- Kategori
- Yemek - Mutfak
Çok kolay kısır tarifi

Malzemeler,
2 su bardağı ince köftelik bulgur
1/2 su bardağı zeytin yağı
1 kase küçük doğranmış salatalık turşusu
1 kase doğranmış kuru soğan
1 bağ doğranmış maydanoz
1,5 yemek kaşığı biber ve domates salçası
2 çağ kaşığı kimyon
3 çağ kaşığı pulbiber
2 çağ kaşığı karabiber
Az miktarda tuz
0,5 lt Kaynamış su
Yarım fincan nar ekşisi
Tarifin Yapılışı,
Öncelikle kapaklı bir kap içerisine bulgur koyulup üzerine 1 parmak geçecek şekilde kaynamış su dökülüp demlenmeye bırakılır. Zeytinyağımız tavaya alınıp üzerine doğranmış kuru soğan ilave edilip kısık ateşte yavaş kavrulur. Daha sonra üzerine salça ilave edilip 3-5 dk karıştırılır. Ocak kapatılmadan 2 dk önce 2 kaşık karabiber, 2 kaşık kimyon, 3 kaşık pul biber ilave edilip karıştırıldıktan sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Demlenmiş olan bulgurumuzun üzerine salçalı malzeme ilave edilip karıştırılır. İçerisine turşu,maydanoz, limon suyu, nar ekşisi ve bir miktar tuz ilave edilerek karıştırılıp servis yapılır. Afiyet olsun.
peridenlezzetler.blogspot.com.tr
Tarifin Videosu http://youtu.be/fBVEpGnNyQs