Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Muzlu köstebek pasta

Muzlu köstebek pasta
 

Kek Malzemesi;

3 ad yumurta
1 küçük fincan sıvı yağ
1 küçük fincan süt
3 küçük fincan şeker
3,5 küçük fincan elenmiş un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Muhallebi Malzemesi;
5 su bardağı süt
6 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
50 gr margarin veya tereyağ
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
İçine koymak ve üzerini süslemek için 2 ad muz (istediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz.)

Tarifin hazırlanışı;
 3 ad yumurta çırpma kabına alınır içine sırası ile şeker, süt, sıvı yağ un kabartma tozu katılarak pürüzsüz bir hal alana kadar çırpma teli yada blender ile karıştırılarak çok katı olmayan bir kek malzemesi elde edilir. Sıvı yağ ile yağlanmış olan tepsiye dökülüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dk pişirilir. Kekimiz fırından çıktıktan sonra 5-10 dk dinlendirilip hangi boyutta köstebek pasta yapmak istiyorsak o şekillerde kesilerek servis tabağına alınır. Kekimizin orta kısmı içine meyve koymak için daire şeklinde kesilip küçük bir çukurluk açılıp dilimlenmiş olan muzlar yerleştirilir. Arta kalan kek parçaları elimizle minik minik ufalanarak tamamen soğumaya bırakılır.

Muhallebi Hazırlanışı;
5 su bardağı sütün içerisine 6 yemek kaşığı şeker, 3 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta koyularak kısık ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırılarak kaynama noktasına gelmesi beklenir. Daha sonra içerisine 50 gr margarin ve bir paket vanilya koyularak 5-10 dakika kaynatılıp ocaktan alınır soğumaya bırakılır. Ilıklaşan muhallebi içerisine 1 paket krem şanti koyulup blender ile çırpılarak pürüzsüz katı bir kıvam elde edilir.
Hazırlamış olduğumuz muhallebiliyi kekimizin orta kısmına yükseklik oluşturacak şekilde koyup kenar kısımları da muhallebi ile kaplanıp şekil verilir.Küçük parçalara ayırdığımız kek parçalarını muhallebinin üstüne yapıştırıp daha sonra dilediğimiz gibi süsleyerek servise hazır hale getiririz.
Tek porsiyonluk minik köstebek pastalar hazırlamak için su bardağı ile kekimizi keserek şekiller verebiliriz.
Şimdiden afiyet olsun.
 

Tarifin Videosu http://youtu.be/3w1QQdSdr28

 
 
Toplam blog
: 11
: 1101
Kayıt tarihi
: 12.01.15
 
 

Lise mezunu ev hanımıyım. Yemek yapmayı yeni lezzetler keşfetmeyi çok seviyorum. ..