Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Şakir Şükrü Kadıoğlu

http://blog.milliyet.com.tr/wushu

13 Aralık '20

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Covid 19 Faydaları !!!

Selam;

             Yazacağım şu anda ki yazım günümüzün belası diye nitelendirilen fakat şahsen bu fikri pek benimseyen bir kişi olarak bu durumu izah etmeye gayret edeceğim.

              Evet malumunuzdur ki şu anda sadece bizler değil tüm dünya coğrafyasında yaşanılan ve bir takım önlemler ve tedbirler almaya çalışan bilim adamları ve doktorlar tarafından çaresini bulmaya çalıştıkları meşhur Covid 19 diğer namıyla corona virüsü.

             Evet gerçekten tehlikeli ve aynı zamanda bulaşıcı bir hastalık türünde olan bu nigmet !!! (Nigmet diye nitelendiriyorum zira ibret almak içindir.) Sadece bizim ülkemizde değil tüm dünyada bariz anlamda etkisini mükemmel bir şekilde sürdürmeye devam etmekte.

            Neyse,şimdi olayın özüne dönmeye çalışalım ve bu konuya objektif değil subjektif bir tarzda değerlendirmeye devam edeceğim.

             Bu virüs olayı vaki olduktan sonra malumunuzdur ki devlet kararnamesiyle çıkartılmış bulunan bir takım maddeler yani kanunlar  mevcut ki insanları maddi ve manevi  malesef olumsuz bir şekilde etkilemektedir.

            Misal verecek olursak maske olayından başlayalım mutlak koruma sağlar veya sağlamaz ! İnsanlarımız bunu takıyor ve takma kanunu mevcut !!! Şayet takmadığınız takdirde cezayıyersiniz !!!Ardından sosyal mesafe olayı mevcut yani insanlar birbirleriyle mesafeli !!! durmak zorunda.Daha sonra ise hijyenik,temizlik ,eldiven vs...Bunlarla birlikte de son olarak sokağa çıkma yasağı. Çıktığınız takdirde malumdur ki yine ceza yiyeceksiniz ki az bir meblağ değil !!!

             Bunların yanısıra maddi problemleri de beraberinde getirmekte gerek esnaflar olsun gerek çalışanlar olarak maalesef çok zor durumlar  ortaya çıkmaktadır.

            Şimdi bu Covid 19 dediğimiz bu hastalık tartışmaya açık bir konu olabilir fakat genel kanıya göre kimyasal olduğunu gösteren kesin kanıtlar mevcut.Velev ki kimyasal değil de ilahi bir vaka dahi olsa şu realiteyi asla ve asla değiştirmeyecektir.O da hiç şüphesiz Ölüm. Ben hiç ölmeyeceğim diyebilen hiç bir kimse ortaya çıkamaz.Tabiki ölmek mesele değildir kesinlikle önemli olan ise HESAP VERMEK!!!

        Bismillah;Allah dilemedikçe siz dileyemezsiniz. Gerçekten Allah, bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir. (İnsan 76:30) Bu mükemmel sözün sahibi şu anda bulunmuş olduğumuz durumun Malikdir Sahibidir.

         Bunda zerre kadar bir şüphesi olan imanından; ve varsa da aklından şüphe etsin !!!

                  Rabbimiz olan ALLAH AZZE VE CELLE  dilemiştir ve olmuştur. Asıl

önemli olan bu durumda  bir Müslüman olarak tavır ve davranışlarımızın nasıl ve ne şekilde olmasıdır.!?

            Şimdi müslümanların durumlarını ele alalım malûm bizler Gün de beş vakit namaz kılarız ve namaza başlamadan evvel hijyeniğe  dikkat ederek abdest dediğimiz temizliği Aziz ve celil Rabbimiz emreder (Maide/6) bu türde ki ibadetlerimizi camilerde kılıyoruz.Her müslüman bilir ki camilerde saf tutulduğu zaman "Sık ve düzgün tutunuz " diye bir ifade vardır.Fakat şimdi baktığımızda ise bu sıklıktan hiç bir eser yok. Peki neden? Aslında düşünen akleden bir muvahhid müslüman olarak verilecek cevap şudur; Bizleri yaratan rızık veren yaşatan ve öldürecek ardından hesap vermek için tekrar diriltecek olan işte buraya azami dikkat  ediniz ! Azîz ve Celil olan ALLAH ile Mesafenizi nasıl kilometrelerce açtıysak, O da bizlerin arasını bu illet olan virüsle açtı !!!.Bu adaletin ta kendisidir.

          Fosilleşmiş ve tarihe gömülmüş  Komsuluk ilişkilerimizden tutun da sosyal ilişkilerimizde ki arkadaşlık,dostluk ve en önemlisi dini konularda ki samimiyetsiz ! sorumsuzlugumuz mesafesine kadar.Son olarak şu mükkemel ayeti hatırlatarak son vermek istiyorum.   

                                     Rahman ve Rahim olan ALLAH;

Resul de şöyle der: "Ey Rabbim, benim toplumum, bu Kur´an´ı terk edilmiş/dışlanmış halde tuttular." (Furkân 25:30)

               Corona sayesinde belki bunları tefekkür edip masaya yatırma imkanı ve zamanı  gelmiştir diye düşünüyorum. Peki sizler bu konularda ne dersiniz?

           En derin Sevgi ve Saygılarımla Şakir Şükrü Kadıoğlu.

 
Toplam blog
: 11
: 167
Kayıt tarihi
: 17.02.17
 
 

1982 yılından Günümüze kadar Wushu-Kungfu sporunu fiili olarak yapmaktayım. 1995 yılında Avrupa Şam..