Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '22

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Crespo,Joao Pedro ve Valencia

Alanyaspor ; şu an için ligin orta sıralarında.Bu kadro ve oyuncu kalitesi ile çok daha üst sıralara yaklaşabilir. Geçtiğimiz yıllarda futbol adına güzel bir izlenim gösterdiler.

Son bir kaç sezonda hem antrenör değişikiği yaşadılar hem de oyuncu bazında önemli kayıpları oldu. Geçmiş senelerde her iki kanadı da Davidson ve Candeias ile sürekli ileri,geri çok iyi kullanıyor,ortadan da  Bakasetas ,Efecan ,Emre gibi oyuncular ile rakibi yoruyor ,sonuca da Barerio,Wilson Eduardo,Diedhou gibi gole yakın oyuncuları ile  ulaşıyordu.

Forvet oyuncularının genel özelliği hem topla seri düşünen ,geniş alanda  çabuk hızlanan hemde ceza sahası karambollerinde usta isimler olmalarıydı. Kalabalıktan topa son dokunuşları yapmada usta isimler.

Kontratakları seven bir takım anlayışları var. Junior Fernandez ,Papis Cisse zamanından beri bu özelliklerini taşıdılar.

Ancak Bakasetas,Tazavellas,Siopis gibi takım anlayışlarında 3 önemli oyuncuyu kaybettiler.

Bu oyuncular atak süpürücü ve oyun kurucu özellikleri üst düzey isimlerdi.

Marafona gibi önemli bir kaleciyi yedeğe aldılar ve daha önemlisi Awaziem ve Mevlija gibi güçlü 2 stoperi kaybettiler. Marafona istikrarlı ve takımı toparlama da tecrübeli bir isimdi.

Bir de MOubandje ve Borja yı ekleyelim bu 2 stoperin yanına. Yani yeni bir defans demek neredeyse bu.

Fenerbahçe için bu net skor elbette herşeyden önce takım olabildiklerinin göstergesi. Ve top rakipteyken artık eskisi gibi seyretmiyorlar. Crespo sahanın her yerinde topu kovalayan bir isim. Buna rağmen bencil de bir oyuncu değil. Müthiş bir karakter.

İlk gol onun rakibe yaptığı pres ve Alanyaspor lu oyuncuların defans ta organize olamamasından kaynaklandı.Rossi ; Meziyetleri olan bir oyuncu. Aslında biraz daha üretken olabilse çok daha iyi yerlere gelecek.

Alanyaspor oyun içinde kontrataklar yakaladı ancak Szalai başta tüm oyuncuların hem geriye koşma hem de pozisyon alma çabaları müthişti. Fenerbahçe de oyuncuların pozisyon bilgisi çok gelişmiş durumda. Gelen ikinci golde de Arao ve Gustavo 'nun yardımlaşması bunu doğruluyor.

Fenerbahçe de Pedro penaltı kaçırsa da çok faydalı ve özel yetenekleri olan bir oyuncu. Penaltı pozisyonundan önce topu yakaladığında ;  daha net bir pozisyona nasıl geçtiğine bakmalı sadece.

Ceza sahası önünde oyunu açabilen ve arkadaşlarını da motive eden bir isim.

Fenerbahçe için çok büyük kazanım.Crespo 'nun ilk yarının sonlarında gelen golü ise çalışkanlığının sonucu.Sahanın her yerinde onu görmek mümkün olabilir maç içinde. Böylesine  iyi bir oyuncu.

Crespo'nun kaptığı,İrfan can'ın olgunlaştırdığı ,Valencia nın tamamladığı pozisyonda takımın ne kadar iyi paslaştığının göstergesi. Her oyuncu topun nerede ayağına gelebileceğinin farkında . Çok kısa sürede çok , çok iyi bir gelişme gösterdiler. Bu da Antrenör farkı...

Valencia içinde bir parantez ; Evet her zaman için iyi bir oyuncuydu ama gerçekten futboluna her gün yeni bir şeyler katabiliyor. Sahada oyun içerisinde gözüktüğü alanları arttırdı.Tüm gol olasılıklarını iyi değerlendirme çabasında.

Fenerbahçe maçın genelinde rakibe net pozisyonlar vermedi ve çok iyi mücadele etti. Duran bir takım görüntüsünden koşan ve topu tutan bir takım görüntüsüne ulaşmışlar. Hem orta alanda hem forvette çok yönlü oyuncuları var. Açıkçası çok iyi bir takım görünümü verdiler .

 

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..