Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '15

 
Kategori
Siyaset
 

Cumhurbaşkanı'nın korumalarının biri de ekonomiden sorumlu danışmanı "Yiğit Bulut"oldu.

Cumhurbaşkanı'nın korumalarının biri de ekonomiden sorumlu danışmanı "Yiğit Bulut"oldu.
 

Yiğit Bulut,Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kefenle görmüş


Cumhurbaşkanı’nın korumalarından biri de ekonomiden sorumlu danışmanı” Yiğit Bulut.”oldu.

Yiğit Bulut, bir televizyon kanalında, ben ölmeden kimse Erdoğan’a dokunamaz, dedi. İki silahı, yüzlerce mermisi olduğunu söyledi.

Bunu ‘Yiğit Bulut’ olarak söylemediğini, kendisi gibi milyonlarca vatandaş olduğunu savunan Bulut, şöyle devam etti: “Bırakın öyle gazeteden sana sesleniyorum diye mektup yazmak, bırakın aşağılamak, bırakın hakaret etmek, bırakın yurt dışında pazarlık yapmak, 2023 Türkiyesi’ ne inanan milyonlar şehit olmadan Cumhurbaşkanı şehit olmaz.” Bulut, “Varsa cesareti olan, varsa denemek isteyen hodri meydan!” ifadelerini kullandı.

Kimdir Yiğit Bulut?

Babası Adalet Partisi'nden 1977 yılında Edirne milletvekili seçilen Mustafa Bulut'tur. Galatasaray Lisesi ve Bilkent ÜniversitesiBankacılık ve Finans bölümü mezunudur. Sorbonne Üniversitesi'nde yüksek lisans yapmıştır. İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Aynı zamanda Aydın Doğan'ın bacanağı olan eski bakanlardan Namık Kemal Zeybek'in kızı, Kanal D spikerlerinden Şule Zeybek ile evli iken 2010 yılında boşanmıştır.

Bulut, Kanal 6Kanal ECNN Türk'te ekonomi yorumculuğu ve Radikal,  Vatan  ve Referans gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Parametre ve Finans Analiz programlarının yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptı. Doğuş Üniversitesi'nde bir dönem öğretim görevlisi olarak çalışmıştır.

Son olarak 2010'da getirildiği Habertürk TV Genel Yayın Yönetmenliği görevine, 3 Ocak 2012 tarihinde Ciner Medya Grubu tarafından son verildi. Bununla birlikte Gazete Habertürk'teki köşesinden yayınladığı yazıları da sona ermiş oldu. Bir süre sonra Star Medya Grubu ile anlaştı ve 24 kanalının genel yayın yönetmenliğine getirildi. Ayrıca Stargazetesinde yazmaya başladı. 2009'da Habertürk TV'de başlattığı Sansürsüz adlı tartışma programını, 24 TV'de sundu. 2013 yılının Temmuz ayında Başbakanlık başdanışmanı olarak atandı. 30 Ağustos 2014'te ise yeni bir kararname ile cumhurbaşkanlığı ekonomiden sorumlu başdanışmanlığına atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüzlerce koruması var. Bunlar, yetmemiş ki bir de “iki silahı, yüzlerce mermisiyle “Yiğit Bulut” da Cumhurbaşkanını korumaya soyundu! Her halde, korumayla ekonomi danışmanlığını birlikte yürütecek! Adı gibi “yiğit” bir ekonomi danışmanı! Bu denli yiğit-iki tabanca taşıyan-ekonomistler varken Türkiye’nin ekonomisi neden bir türlü düzelmez! Her Allah’ın günü dolar, faiz, altın yükselir. Yıllık enflasyon % 10’larda.Çarşı, pazar fiyatları, bir yıl öncekinin iki katı oldu. Kimi insanlar, yiyeceklerini çöplerin arasından topluyor. Emekli, patatesi, domatesi, salatalığı, biberi… Kiloyla değil; taneyle alır oldu.

7 Haziran seçimlerinden sonra AKP iktidar olursa-iktidar olacağı yok ya-Yiğit Bulut’un ekonomiden sorumlu bir göreve geleceği söyleniyor. Bu yiğit ekonomist, ekonomiyi uçurur! 247,1milyar dolar borcuyla borçlu ülkeler sıralamasında 23.sıradaki yerini, bir kalemde değiştirir bu yiğit ekonomist! Borcunu isteyen ülkeye, kuruluşa da silah çeker! Ülkelere silah çeken bir ekonomist, zam isteyen memura, işçiye, emekliye neler yapmaz!

Devlette, her görevlinin bir görev alanı vardır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yiğit Bulut’u ekonomi danışmanı olarak seçmiştir; fedai olarak değil. 

 
Toplam blog
: 391
: 2555
Kayıt tarihi
: 04.12.12
 
 

Hüseyin BAŞDOĞAN, 1942'de Malatya- Arapgir'de doğdu.Arapgir Ortaokulunu, Diyarbakır Öğretmen Okul..