Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '15

 
Kategori
Siyaset
 

Dev Çınar, Yeni Filiz. Gelecek Vadeden, Çığır Açan Bir Büyük Türkiye Projesi, CHP

Dev Çınar, Yeni Filiz. Gelecek Vadeden, Çığır Açan Bir Büyük Türkiye Projesi, CHP
 

11 Mayıs Muğla mitingi çekimidir ve CHP Muğla İl Başkanlığı sayfasından alınmıştır.


Nabide Kılınç

CHP nin başına Kemal Kılıçdaroğlu gelecekti. Bir umut. Bir umut vardı. Şöyle demiştim; Umutluyuz, Kemal Kılıçdaroğlu gelecek. Yeni gelişmeler olacak. Zorlu bir yol vardı. Gerek parti içinde, gerekse ülkede. Ancak telefonun ucundayım o an, kırsalda, taşrada yaşıyoruz, olayların farkındayız, ülkenin farkındayız. CHP nin dev çınarın daha çok farkındayız… Olması gerekenler, bekliyor bizi olayların ötesinde. Çözümün bir parçası olmak için mücadele bekliyordu.

İçimde hissettiğim o değişiklik yüreğim o günkü gibi şu an , yüreğim o gün doğru hissetmişti. Gün gibi anımsarım, o günü. Gözlerim dışarıya maviye çevrilmiş, ümitliyiz, diyordum.

Dedim ya zamanın doğruladığı her projeye sonuna dek inanç gösteririm. O nedenle daha sonra seçimler atlatıldı. Bazı patırtılar siyaset içinde henüz devam ediyor. Ancak o gün de demiştim ki, “Kılıçdaroğlu gerçek bir yürek ardından gitmekten korkmamak gerek”.

Kemal Kılıçdaroğlu bir beyefendi. Sevgi ve içtenliğin, sadeliğin simgesi. Hoşgörünün temsilcisi.

Yüreğiyle milletini kucaklamasını siyasetinin temel hizmet koşulu saymış. Dün doğru söylüyor ,yazıyorduk.

Yazdığımız pek çok şey gibi. Sırası geldi, dev çınarın . dev projeleri ve programları ile hayata geçirilmek için hedeflenen bir çalışma azmi içersinde, içersindeyiz.

Bugüne dek CHP nin programı yok, bir proje sunmuyor, aktif değil diye irdeledik, eleştirdik, ama hep katkıda bulunmayı sonsuz görev edindik.

Şöyle notlarımda anımsıyorum, arşivim bu notlar ve yıllarla dolu. Bu ülkedeki her bireyin siyasi görüşü ne olursa olsun “CHP gibi siyasal varlığa katkıda bulunması kaçınılmaz bir görevdir”, diye.

Örneğin her milletvekili bulunduğu bölgenin tüm sosyal ve ekonomik, kültürel yapısını , her an alanlarda vatandaşını dinleyerek, onların sorunlarını ortak maddeler halinde bir dosya ile CHP Genel Merkezine iletse , eminim bu proje bile başlı başına CHP nin Halk ile buluşmasıdır ki, CHP nin programını, projesini ortaya çıkarır ,demiştim.

CHP nin tüm ülkedeki il , ilçe örgütleri, kendi belediye başkanlıkları işler duruma getirilmeli ki, güçlü örgütler topluma güçlü hareketler sağlayacaktır, dedik.

En önem taşıyan bu maddenin altını kalın kalemle çiziyorum. Çünkü örgütler ve belediye başkanlıkları lokomotif görevi yapmalıdır, yani Genel Merkez ve taban arasında ortada tam sol, kılcal damar görevi yapar ki, CHP yi milletin sevgisi ile buluşturur…Milletle buluşturur.

CHP şu an yeni dünya görüşü ile buluşmaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu ENGİN ve DERİN MİLLET SEVGİSİNİ programlarına geçirmiş, daha huzurlu, daha güven veren, daha güçlü, halkın yaşam ve ekonomik boyutunu dikkate alan tüm hayati, yaşamsal gerçekleri içeren projesiyle yüzünü milletine , halkına çevirmiştir.

Daha dün dedik. Hatta beş yıl önce. Asgari ücret 1.500 TL, emekli 2.000TL, çalışan 2.500TL den başlatılmalıdır. Vatandaşın alım gücü tamamen düşmüş, her şey daha pahalı hale gelmiş. Vatandaş 900 TL olan asgari ücretli, emekli ezilmiştir.

Vatandaşların kendi yaşam alanlarından çıkan gerçeklerdir, ekonomik yoksunluk.

Bugün bir Türkiye’yi işte şu hedeflere götürüyoruz demek için veya Türkiye ekonomik sıralamada şu sıradadır demek için öncelikle halkın ekonomik yaşam dengelerini kurmak, demokrasi inancını gerçekçi başlatmak gerektir.

Ekonomi vatandaşın cebinde parası var ise, artmışsa ekonomik gelişme ve kalkınmadan söz edilebilir. Yoksa vatandaşın ekonomik olarak ezildiği , ekonomik bir bozukluk içinde bırakıldığı bir ülkede gelişmişlikten, kalkınmadan, demokrasiden söz edemeyiz.

İktidar demek vatandaşın yaşam ve ekonomik düzeyini yükseltmek demektir.

O nedenle CHP bugün doğru politikalar üretmiştir. Dev bir projeyi açıkladı, heyecen ve güven veren, ayakları yere basan bağlantıları ile son derece sağlam, son derece güçlü, son derece gelecek vadeden dev bir programı bir Türkiye Merkez Projesini, CHP vizyon projesini açıklamıştır.

Geleceğe dair tüm yeşeren sevinçler var içinde. Bu vizyon proje yeni bir dünya görüşü içermektedir.Ülkenin gerçekçi kalkınması gerek iç politikalarda, gerekse dış politikalarda son derece gerçekçilik ve gelecek vadeden bir potansiyele sahiptir. İçi dolu bir projedir. Hazırlayan ekibi birlikte kutlamak gerektir. Türkiye’ye bir yol açılmıştır.

Türkiye’yi ve Türk halkını dünya devletleri arasında saygın ve güçlü ilkeli, tarihine bağlı, dimdik ve onurlu bir duruş kazandıracaktır.

Kılıçdaroğlu’nu ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni kutluyorum ve ALKIŞLIYORUM. Saygı duyduğum CHP yi ALKIŞLIYORUM. Türkiye’de ve dünya devletleri arasında sayılı bir projedir. Her olasılıkla Türkiye’ye yeni bir yol, yeni bir bulvar açmışlardır.

Dedim ki hep, CHP nin bir yolu ve yöntemi olmalıdır. Bir haritası ve rotası olmalıdır. İşte şimdi hepsini kucaklayıcı BÜYÜK BİR TÜRKİYE, GÜÇLÜ BİR DEVLET, FERAH BİR MİLLET hedeflemiştir.

Dün doğru yazıyor, doğru irdeliyor, doğru eleştiriyor, doğru katkıda bulunuyorduk. CHP güçlenmelidir, örgütleri ile, diye.

Çünkü böylesine devasa bir projeyi taşıyacak güçlü bir yapı, güçlü koşullar gereklidir, diye. Şimdi CHP Genel Başkanı ve CHP hazırdır.

Bugün gelecek yüzyıla hitap edecek Türkiye’yi yüzünü kalkınmışlığa çeviren bir BÜYÜK MERKEZ TÜRKİYE PROJESİ Türk milletinin önünü, kaderini açacak, güçlü bir zemine oturtacak bir projeye TÜRKİYE kavuşmuştur.

İç ve dış politikaları ve barışı beraberinde getirecek pek çok bağlantıları maddesel dünya ölçekleri ile buluşturacak, bir KAPSAYICI ve TİCARİ BOYUTTA dır.

Kuzey ve güneyi, Akdeniz ve Karadeniz’i, demir yollarını çoğaltacak, otoyolları çoğaltacak, liman bağlantıları ile denizleri hayata geçirecek bir programdır. Türkiye’nin üç yeri denizle çevrilidir, bir yazıda yıllar önce okumuştum. Denizleri Türkiye olarak hayata geçirmeliyiz, diye. Etkilenmiştim.

Etkilendiğim ve yürek ve inanç koyduğum bir projedir. ALKIŞLIYORUM.

Türkiye'yi dünyaya bağlayacak ekonomi ve barış, ferah getirecek sosyal, ekonomik kalkınma, insani gelişmişliğe dek yansıyacak teması kendi öz yurdu ANADOLU ve TRAKYA olacak YÜZYILIN projesini  Türkiye'nin ve Dünya'nın gözüne koyuyor. KUTLUYORUM ve ALKIŞLIYORUM…

 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..