​ ÇYDD'ye ilgi artıyor / Ben Bildiriyorum / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

ÇYDD'ye ilgi artıyor

ÇYDD'ye ilgi artıyor
 

Toplantıdan


ÇYDD Büyükçekmece Şubesinin 31 Mayıs 2009 günü akşamı düzenlediği “Dostluk ve Dayanışma Yemeği” yoğun ilgi gördü.

ÇYDD Büyükçekmece Şubesi üyeleri ve Çağdaş Yaşam dostlarıyla buluşarak, son günlerde yaşanan olayları anlatmak ve önümüzdeki süreçte toplumsal duyarlılığın canlı tutulması için yapılması gerekenleri paylaşmak amacıyla Beylikdüzü Keyfo Restorant’ta bir yemekli toplantı düzenledi. Son günlerde yapılan haksız ve adaletsiz uygulamalar kamuoyunun o kadar tepkisini çekmiş olacak ki, salon Çağdaş Yaşam dostlarıyla doldu taştı.

Gece Şube Başkanı Fatmagül DURMUŞ’un lirik ve birçok mesajlar içeren konuşmasıyla başladı. Konuşmasında ÇYDD’ye yapılan baskına ve Genel Başkanları Sayın Türkan SAYLAN’ın bıraktığı onurlu mirasa geniş yer veren Durmuş, Büyükçekmece’de ÇYDD olarak yaptıkları etkinlikler ve burslar hakkında özet bilgi verdi. Çağdaş Yaşam dostlarının kendilerini yalnız bırakmadıklarından duydukları mutluluk için, salondaki konuklarına teşekkür etti. ÇYDD Merter, Küçükçekmece ve Çanakkale Şubelerinden gelen konuklara ayrıca teşekkür etti.

Tayfun Talipoğlu’nun Türkan Saylan için hazırladığı 17 dakikalık bir belgesel ilgi ile izlendi. Sunuculuğunu Şube başkan Yardımcısı Sebahattin ÇILBIR’ın yaptığı gecede Şube Yönetim Kurulu üyesi Güler BAYKAL Türkan Saylan’ın Çağdaş Yaşamlılara ve tüm duyarlı yurttaşlara vermek istediği son mesajlarını iletti. Kürsüye gelen Büyükçekmece STK Eşbaşkanı Köksal ÇEBİ, birlikte hareket etmenin önemine değindi.

Toplantıya DİSK Genel Başkanı Süleyman ÇELEBİ de katılarak ve ÇYDD ile Türkan Saylan üzerine bir konuşma yaptı. Eğitimin önemine değinen Çelebi, kendisini Laik, Demokrat, İlerici, Çağdaş, Atatürkçü olarak tanımlayan her duyarlı yurttaşın ÇYDD’ye destek vermesi gerektiğini vurguladı.

Ayrıca toplantıda Büyükçekmece, Beylikdüzü ve Esenyurt Balediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı, CHP Çaybaşı İlçe Başkanı ve Büyükçekmece STK Başkanları ve Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunması toplumsal duyarlılıklar konusunda ortak tavır gösterilmesi gereğinin bir işareti olarak algılandı.

Yapılan çekiliş ile gecenin şanslı konukları belirlendi. Şanslı konuklara Türkan Saylan’ın iki fotoğrafı yoğun alkışlar arasında armağan edildi.

Nuri Özçelebi ve arkadaşları eşliğinde Türk Sanat Müziğinin güzel parçaları birlikte söylendikten sonra dernek çalışmalarında başarı gösterenlere Teşekkür Belgeleri sunuldu.

Derneğe bağış yaparak katkıda bulunanlarla, öğrencilerimize gönüllü destek veren öğretmenlerimize plaket verildi. Türk Halk Müziği eşliğinde yenilen yemek ile toplantı coşku ile devam etti.

Gelen konukların teker teker uğurlanmasıyla yemekli toplantı bitirildi.

 
Toplam blog
: 8
: 1525
Kayıt tarihi
: 01.05.09
 
 

1953 Azdavay - Kastamonu doğumluyum. 1971 Kastamonu - Göl İlköğretmen Okulu; 1988 Anadolu Üniversite..