Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Damat adayı Dedenin isyanı

Damat adayı Dedenin isyanı
 

beyaz damatlığı ve Atatürk Kravatlı ile kış günü Çerkezköy'de nikahını kıydıramayan dedenin isyanı


Damadın isyanı,

68’lik damat isyan etti..

20 yıllık eşi ile 16 yıl önce boşanan damat adayımız İlhan Altıntaş

 17 Ağustos depreminde her şeyini kaybederek devletin verdiği Kumlugeçit’teki evinde  yaşamaya başlamış, alkol bağımlılığı sebebiyle uzun süren tedaviler görmesine rağmen başına gelen ağır olaylar sebebiyle bir türlü alkolü bırakamayan İlhan dedenin başına gelmeyen kalmamış, Kumlugeçit’teki evinde yanmış, büyük oğlunu trafik kazasında kaybetmiş, başına gelenlere dayanamayıp hep daha çok içkiye kendini veren İlhan dedeyle sadece kızı ilgilenmekte.

Haftalardır eski eşiyle nikah kıyabilmek için adliyenin ve belediyenin kapısına gelen kızı, 13 Aralıkta nikah kıyılması için ağır hasta babasını ve astım hastası annesini erkenden belediyeye getirdi, kendilerinden istenen tüm belgeleri ve işlemleri tamamladıktan sonra nikah kıyılmasını beklerlerken tedavilerinin bitmesinden sonra ancak nikah kıyılabileceğini öğrenmeleri üzerine İlhan dede yine büyük bir hayal kırıklığı ile evine döndü.

Tekrar ailesini bir araya getireceği için mutlulukla alkol bile almayan İlhan dede isyan etti,

Erkenden kış günü beyaz damatlıkları ve Atatürklü kravatı ile Çerkezköy sokaklarında ilginç bir görüntüye sebep oldu, gören herkes hayran hayran aşık ve heyecanlı damat adayına baktı. 68 yaşına ve onca hastalığına rağmen eski eşiyle tekrar evlenmenin coşkusu üzerindeydi, saat 17 de belediyeye geldiklerinde memurların sorumluluk alamayız, tahlillerinizde problem var, tedaviniz bitmeden evlenemezsiniz cevabı ile perişan oldular.

Nikah için Kanunlar ne diyor?

Evlilik öncesi testler zorunlu değil evlenecek kişileri bilgilendirme amaçlıdır.Bunu zorunlu tutan bir yasa da yoktur.Medeni Kanun'da evlenme öncesinde rapor alınması gereken tek konu evlenmeye engel olacak düzeyde akıl hastalığının olup olmadığına ilişkindir.Bir engel olasılığı varsa hekim başvurucuyu kurul kararı alması için yönlendirecektir.

ayrıca medeni kanunun 127. maddesi de  

MADDE 127.- Kısıtlı, yasal temsilcisinin izni olmadıkça evlenemez.

MADDE 128.- Hâkim, haklı sebep olmaksızın evlenmeye izin vermeyen yasal temsilciyi dinledikten sonra, bu konuda başvuran küçük veya kısıtlının evlenmesine izin verebilir.

kaldıki vasi olan kızı bu evliliği gerçekleştirmek için elinden geleni yaptığı halde, ömrünün son deminde ailesi toplamak isteyen bir dedenin önüne engel çıkarttılar. 

 
Toplam blog
: 3
: 132
Kayıt tarihi
: 19.12.12
 
 

Uludağ Üniversitesi Pazarlama Bölümü mezunuyum, Ankara Üniversitesi İngiliz Dili Ve Edebiyatında ..