Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '14

 
Kategori
Sosyoloji
 

Defter dürücüler...

Defter dürücüler...
 

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü, İmam-Hatip lise ve ortaokul müdürleriyle yaptığı toplantıda şöyle demiş:
 
"Okullarınızda bazı ateist, komünist öğretmenler var, çocukları bunlara teslim ederseniz onlar emek harcamazlar, Darwin teorisini anlatırlar. Derslere Komünistler giriyor, çocukların beynini yıkıyorlar. Dinimiz yerlerde sürünüyor. Bu nedenle din kültürü öğretmenleri çok önemlidir. Ben bu öğrencilerimin asla beynini yıkatmam. İzmir’de herkes birbirine şirin görünmeye çalışıyor, kimse riske girmiyor. Arkadaşlar siz riski göze alın. Ateist ve komünistlere defol git buradan deyin, defterlerini dürün. Okullarınızda böyle yapanlar varsa, odanıza çekin kollarınızı sıvayın, baktınız olmadı önce siz sonra ben ifadesini alacağım. Gerekirse bunların resen tayinlerini çıkartırım. "
 
*
 
Başka görüşlerden, fikirlerden korkan, önyargılı ve câhil biri milli eğitim müdürü de olabilirmiş demek ki!
 
Tek kelimeyle yazık!...
 
Bu müdüre göre bütün adaletsizliklerin, bütün ahlaksızlıkların, bütün pisliklerin ve bütün adaletsizliklerin kaynağı ateistler ve komünistlermiş galiba.
 
Cahil herif. dönüp bir okusa;
 
Komünizmin ne zaman doğduğunu, ateizmin ne zaman moda olmaya başladığını, insanoğlunu günümüzde kullandığı hemen hemen her şeyin ateist bilim adamlarınca bulunduğunu, insanlık tarihinde olmuş savaşların çoğunun dinler yüzünden olduğunu, Emevilerin kanlı tarihini, Osmanlı'nın tarihindeki kokana yönleri ve IŞİD-Taliban-Hizbullah gibi cani oluşumların neyi bayrak ettiklerini ah bir öğrense, paranoyadan ve önyargıdan uzak şekilde öğrenmeye çalışsa, ah, ah!
 
*
 
İmam-Hatip için ateist ve komünist öğretmen bir zenginliktir. Nasıl mı zenginlik? Anlatayım:
 
İmam-Hatiplere çocuklarını gönderenler genelde muhafazakâr, dindar ve milliyetçi ailelerdir.
 
Bu ailelerin çocukları doğdukları andan okul çağına gelesiye kadar dini masal ve öğretilerle iç içe büyürler, akılları biraz ermeye başladığında kendi savunduklarının mutlak doğru, başka şeyi savunanların ve benimseyenlerin ise mutlak yanlış olduğuna dair bir bilinç oluşur.
 
Çocuğun gideceği okul, alacağı eğitim ve o eğitimi verecek olanlar, aile eğitimindeki zihin yapısıyla paralellik arz ediyorsa, o eğitimle hayata başlayacak nesil mukallit olur, yani tekrarcı, ezberci, körü körüne inanan, savunan, önyargılarla boğuşan, paraoyalara batan bir nesil meydana  gelir.
 
Ama İmam-Hatiplerde ateist ve komünist öğretmen bulunursa zenginlik olur.
İmam-Hatibe öğrenci gönderen ailelerin zihin yapısı ve çocuklarına benimsettikleri bellidir; bu ailelerin çocukları İmam-Hatibe gittiklerinde ateist ve komünist öğretmenleri tanıdıklarında anlarlar; onlara çocukluktan beri aşılanan mutlak doğru ve yanlışların o kadar da mutlak olmadığını... Önyargıları parçalayabilme imkanı elde ederler. En önemlisi de sorgulama yeteneği elde ederler.
 
*
 
İşte bu zihniyetin çok sevdiği Osmanlı'da şöyleydi;
 
-Günah diye matbaayı tam 300 yıl kullanmadı.
-Allah hoşnut değil diyerek uzay rasathanesini yıktırdı.
-Bazı afetleri kişilere yükleyerek onları idam ettirdi.
-Katli vacip diyerek binlerce aleviyi öldürdü.
 
Osmanlıyı sevenler bu olumsuzlukların hepsini dinden uzaklaşmak olarak görürler, halbuki bunların hepsini dine dayanarak yapmıştır Osmanlı.
 
*
 
Bu zihniyetler böyle üst makamlara gelebiliyorsa;
 
-IŞİD'e duyulan sempati ve IŞİD vahşetine karşı gösterilen duyarsızlık çok görülmemelidir.
-Depremleri fuhşun ve zinanın yaygınlaşmasına bağlayan zihniyet, 21. yüzyılda bile dipdiri yaşıyorsa çok görülmemelidir.
-Bebeğe tecavüzle zinayı eş değerde tutan kafa çok görülmemelidir.
-Kadının çula çaputa örtmenin bile yetersiz olduğuna inanan profesörler olması çok görülmemelidir.
 
*
 
Amcam ilahiyatçı ve din kültürü öğretmenidir, 15-20 yıl önce Kemalist eğitim sisteminden uyarı cezaları almış, soruşturmalar görmüştür.
 
Kemalist sistemden yakınanlar, iktidar olunca, yaşadıklarını muhaliflerine yaşatmaya başladı.
Bu da aralarında bir fark olmadığını gösterir.
 
İslamcıların sıkıntısı budur işte, muhalefetteyken mağdurdurlar, iktidar olunca başkalarını mağdur ederler.
 
-Mustafa Yıldırım - 20.10.2014
 
Toplam blog
: 480
: 715
Kayıt tarihi
: 03.11.12
 
 

Konyalıyım. Edebiyat okudum. Amatör yazar ve şairim. ..