- Kategori
- Türk Mutfağı
Değişik bir çorba
Değişik bir çorba tarifini paylaşmak istiyorum sizlerle: Patates çorbası...
2 Tane orta boy patates,
1kğ kuzu kemiği
3yemek kaşığı yağ, 1yemekkaşığı salça (biber)
1tatlı kaşığı tuz, 1/2 limon
1/2 demet maydanoz.
Hazırlanışı:
Alınan kemikler kevgirde yıkanır 7 su bardağı su ilavesiyle tencerede 40dak. kaynatılır ateşten alınınca kemiklerin üzerine yarım limon sıkılır 3, 5dak. sonra süzülür çorba yapılacak tencereye konur. (su 6bardak olmalı, azsa su ilavesi olmalı) Rendelenen patatesler kemik suyuna atılır kaynarken 5dak. pişerler içine salça yağ ilave edilip en son tuz katılır 2, 3 dak. sonra ateşten alınıp kaselere servis yapılırken kıyılmış maydanoz garnitür olarak üzerine serpilir.