​ Deli Dumrul yaşıyormuş!... / Güncel / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '09

 
Kategori
Güncel
 

Deli Dumrul yaşıyormuş!...

Deli Dumrul yaşıyormuş!...
 

Deli Dumrul hikayesini hepimiz biliriz. Köprü başını tutup geçendende geçmeyenden de para kesen birisinin hikayesidir.

Ama günümüz versiyonunun gerçek olması beni şaşırttı doğrusu. Bilindiği üzere ülkemizde kapalı alanlarda sigara içme yasağı var. Bu yasağın istisnası yok. Kapalı olan her türlü alanda sigara içmek kesinlikle yasak. Hatta cezaevindeki mahkumlar bile bu yasak kapsamında. Yani yasak çok sert kurallara bağlı. Oturduğum bloğun yöneticisi olduğumdan biliyorum apartmanların kapalı alanlarında da sigara içmek yasak ve bununla ilgili yasak ilanını asma zorunluluğu var. Eğitim kurumlarında bu yasak bir adım daha ilerletilerek, okul sınırları içindeki açık alanlarda dahil edilmiştir.

Buraya kadar ne var ki diyeceksiniz. Bana göre de bir şey yok. Yasaksa yasak. Sigara içen bir insan olarak desteklediğimi bile söyleyebilirim. Tek sıkıntı çektiğim zaman eşle dostla kafa çekmeye gittiğim zaman alkol alırken sigara içememek. Biraz can sıkıyor. Onun dışında temiz alanlar oluşması açısından gayet olumlu bir yasak.

Ancak İstanbul Büyük Şehir Belediyesi istisnası olmayan bu yasak konusunda bir uygulama geliştirmiş durumda. İşte bizim Deli Dumrul burada devreye giriyor. Son zamanlarda belediye, bu işyerinde sigara içilir ruhsatı vermeye başlamış. Yani git ruhsatını al ve sigara içmeyi serbestleştir. Tabi bedava alamıyorsun bu ruhsatı, miktarını bilmediğim bir bedel ödüyorsun. Ne güzel iş değil mi, ilk önce yasakla sonra yasağı etkisiz kılmak için bir ruhsat uydur ve para topla.

Ne dersiniz Deli dumrul bunlardan daha mı akıllıydı yoksa daha mı aptaldı?

 
Toplam blog
: 11
: 610
Kayıt tarihi
: 26.11.09
 
 

İstanbul'da doğdum,Edirne'de büyüdüm.Sonra İstanbul maceram başladı.Büyüdüm Edirne'ye üniversiteyi o..