Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '20

 
Kategori
Müzik
 

Demet Akalın 'Nostalji'

Eskiden şöyle deyim vardı; Demet Akalın, Hande Yener ve Serdar Ortaç şarkı çıkarmadan yaz gelmez derlerdi. Artık tarihlere karıştı, yazı - kışı kalmadı. Müzik piyasası son bir kaç yılda farklı bir yollara girdi. Pop-rap tartışmaları yapıldı. Herkesin müzik zevki alabora oldu. 

 

Atarlı- giderli şarkılarından sorumlu devlet bakanımız Demet Akalın'da 2020 yazını boş geçirmeyen isimlerden biri. Son albümünü 2019 yılında 'Ateş' ismiyle yayınlayan başarılı şarkıcı, Onurr ve Erhan Bayrak dokunuşlu yeni tekli çalışması 'Nostalji' ile ben de buradayım dedirtiyor. Safa Gülsoy yönetmenliğinde mevsime uygun Çeşme'de çekilen video klibinde Akalın yine formunda.
 
Onurr'un solo çalışmaları ve diğer sanatçı arkadaşlarıyla paylaştığı şarkıları baktığımız zaman 'vintage' ve 'esprili' şarkılar yaptığını gözlemliyoruz. Bu sefer Akalın için 1989 çıkışlı İngiliz ve pop- folk ezgileriyle ünlenmiş şarkıcı Tanita Tikaram'ı şarkısında yer vermiş. 'Özlersen Nostalji / 90'lar dinlersin Tanita Tikaram'.  Zaten klibin ilk başlarında teypte Tanita Tikaram'ın 'Ancient Heart' kasetini farkedeceksiniz. Tanita Tikaram'ın Instagram hesabına baktığımız zaman şahsına münhasır bir dinleyici kitlesi olduğunu göreceksiniz ama Akalın'ın bu şarkısıyla beraber iyi bir popülerlik kazanabilirliğinin altını da çizdiriyor.
 
'Nostalji' Demet Akalın diskografisinde 2020 yazı için keyifli, kıpır kıpır, işte istediğimiz Demet bu imajı çizderecek işlerden biri. Aldığım duyumlara göre Akalın, Onurr'dan iki yeni şarkı daha almış. (Bir tanesi slow) O zaman önümüzdeki aylarda bekliyoruz.
 
 
Ziynet'in Kalbi Tatilde
 
Bu yıl 'Ömrüm' ve Bilal Sonses ile yaptığı 'Yara' çalışmalarıyla adından sıkça söz ettirmeyi başaran Ziynet Sali. Mart ayında yayınlamayı planladığı yeni albümü 'Yaşam Çiçeği' pandemi dönemine denk geldiğinden dolayı askıya aldı ve albümünden bir şarkıyı daha servis etti geçtiğimiz günlerde. Sözü ve müziği Emrah Karakuyu'ya, iki versiyonun da Mustafa Ceceli ve Tolga Erzurumlu'nun yaptığı 'Kalbim Tatilde' ile gündemde. Şarkıya uygun Murad Küçük yönetmenliğinde İğneada Longoz Ormanı’nda, doğal ortamda çekilen klipte şarkıcı, Amazon kadınlarına benzetildi.
 
'Kalbim Tatilde'nin klibi Mustafa Ceceli versiyonuna çekildi. Ancak Ceceli'nin versiyonuna pek ısınamadım ama Tolga Erzurumlu versiyonu tamamdır dedim. Keşke bu versiyonuna çekilseydi sanki daha iyi olabilirdi. Ziynet Sali'ye bir şeyler kaybettir mi asla! Şarkı oldukça keyifli, bu yıl tatil özlemi çekenlerin sesi olacak yegane şarkılardan bir tanesi.
 
 
Savaşçı Hande
 
Yayınladığı 'Daha İyi' ve 'İyi Misin?' şarkılarıyla adından sıkça söz ettiren Hande Ünsal, yeni tekli çalışması 'Yorgun Savaşçı'yla 2020 yazını boş geçirmeyen bir diğer isim. Sözü ve müziği kendisine, düzenlemesi Serkan Balkan'a ait. Şarkıya uygun 80'li yılları anımsatan video klibiyle yönetmen Ahmet Can Tekin ise iyi bir iş çıkartıyor. Hande Ünsal, bugüne kadar hep 'radio friendly' (radyo dostu) şarkılar yapmaya çalıştı.İstikrarlı kariyeri ve müzisyenliğiyle şampiyonlar ligine göz kırpıyor.  'Yorgun Savaşçı' ile diskografisi için daha eğlenceli, kıpır kıpır bir Hande Ünsal imajı çizdiğini gözlemliyoruz. Şimdiden kış aylarında çıkacak olan yeni teklisini de merakla bekliyorum. 
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 

 

 
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..