Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '20

 
Kategori
Müzik
 

Yeni klipleri görücüye çıktı

Yazın son aylarına artık girdik. Ağustos ayı bir nebze de olsa hareketli geçti, geçiyor. Bu aralar pek kimse albüm yapmaya yanaşmıyor. Şöyle dolu dolu 10-12 şarkılık albümler dinlemeyi o kadar özledik ki. Malum hem pandemi dönemi, hem sektörün durumu derken tekli yayınlamak daha cazip geliyor.
 
 
Son günlerde bazı şarkıcılar 2 veya 3 yıl önce çıkardığı albümlerden single (tekli) mantığıyla klipler çekmeye başladı. Aslında çokta iyi oluyor. Bir albüm yapılıyor ama 3-4 kliple hemen kapatabiliyorlar. Hem prodüksiyonu yapan, hem de sevenler bu durumdan fazlasıyla şikayetçi. Ama yaptığı çalışmaların arkasında durmaları gerçekten takdire şayan. 
 
 
 
İrem Derici, 2018 yılında yayınladığı 'Sabıka Kaydı' albümünden bu yıl Şubat ayında 'Razıyım Ömür Boyu Yalnızlığa' şarkısını kliplendirmişti. Albümün en can alıcı şarkılarından olan sözü Sinan Akçıl'a, müziği Zülfi Badalov'a, düzenlemesinde ise Mustafa Ceceli imzalı 'Yazsın Bana' da Murat Joker yönetmenliğinde geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Uzun bir süredir dans dersleri alan Derici'de bu klibinde bol dans sekanslı görüntüleri de yer alıyor. 
 
 
Bir diğer isim ise Aynur Aydın. 2016 yılında çıkardığı ikinci albümü ‘Emanet Beden’de yer alan ‘Diğer Yarın’ adlı parçaya klip çekti. Bu parçanın hayranları çoktu ki bende playlistimde bayıla bayıla dinlediğim parçalardan biri. Sözleri Murat Güneş’e, müziği Mohammed Denebi ve Paddy Dalton’a aranjesi ise Mohammed Denebi ‘ye ait. Mert Akay yönetmenliğinde tutkulu bir yaz aşkını anlattığı, şimdiye kadar çektiği yenilikçi ve iddialı klipleriyle beraber Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek şarkının klibi için makyajsız kamera karşısına geçti.
 
 
Aydın'ın 2011 yılından bu yana çektiği klipleri göz attığımız zaman gerçekten Mabel Matiz ile eş değer. Evet tarzları farklı olabilir ama klip konusunda Mabel Matiz ve Aynur Aydın üzerine su dökülemez. Gerçek kalite kokan, izlemek istediğimiz farklı, dramatik ve bir o kadar enerjik yüzünü görüyoruz. Bu arada halen 'Emanet Beden' albümünü keşfetmeyen varsa çok şeyler kaçırıyor benden söylemesi. 
 
 
Klip değil kısa film
 
Murat Boz, Haziran ayında yayınladığı 'Kalben' teklisinin rüzgarı dinmeden, yeni teklisi 'Gece'yi dinleyicilerle bir kez daha buluşturdu. ir aşk hikayesinin başından sonuna kadar karşılıklı diyaloglarla anlatıldığı kısa film, 3. dakikasından sonra şarkının filme dahil olmasıyla birlikte klibe dönüştü. Bu sıra dışı projede Boz'a, oyuncu Deniz Işın eşlik etti. 
 
Gece'nin sözü ve müziğine Emrah Karakuyu'ya, düzenlemesinde Gürsel Çelik imza attı. Elif Kalkan yönetmenliğinde kaydedilen proje, 2 günde prodüksiyon ekibi eşliğinde çekildi. Klibin şarkının 'yaz akşamı' havasını daha çok yansıtmasını ve şarkıyla bir tık daha uyumlu olmasını beklerdim ama bu haliyle de özenli bir klip olduğu ortada.
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..