Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '18

 
Kategori
Yapı / İnşaat
 

Demiri Eksik Koymanın Sonuçları

Demiri Eksik Koymanın Sonuçları
 

inşaat demiri


Yaşam Alanı Binalarımız 
İnşaat Türkiye'de hız kesmeden ilerlemeye devam ediyor. Yaşam alanlarımızı oluşturan beton binaların can ve mal kaybını en aza indirmek için en iyi biçimde oluşturulması gereklidir. Şüphesiz burada en önemli faktörlerden biri demirdir.
   
İnşaatta Demir ve Beton 
Demir ve beton binalarımız en önemli 2 yapı taşıdır ve eksiklikleri maalesef can ve mal kaybıyla sonuçlanır. İnşaatta demir ve beton birbirine uyumlu olmalıdır. Demire ve betona binecek yük miktarı, beton kalınlığı hesaplanır ve  bunlarla uyumlu  demir ve beton kullanılır. Tabii burada betonu bir arada tutan demirin sıklığı çok önemlidir. Demiri az koymak her ne kadar müteahhitler için inşaat maliyetlerini azaltmak demek olsa da bu durum binanın ömrünün kısalmasına sebep olur. Demir inşa edilen binanın hemen hemen her yerinde kullanılır. Temelde, kolonlarda, tavanlarda... Bu yüzden eksik kullanılması binanın bütünlüğüne zarar verir. Özellikle yüksek katlı binaların kolonlarının oldukça sağlam olması ve demirin yeterli miktarda kullanılması gereklidir. Tüm binayı ayakta kolonlar tutar.
     
Temelde Kullanılan Demir
Binalarda tüm yük temele biner. Özellikle temelde kullanılacak demirin yeterli miktarda olması gerekmektedir. Binanın özelliklerine uygun yeterli miktarda demir kullanılmadığı takdirde yükün ağırlığı betona kayar. Demiri eksik koymak betona binen yükün artmasına ve bu yüzden betonun dağılmasına yol açar. Bu durum çok feci sonuçlara sebep olabileceği gibi bir deprem ülkesi olan Türkiye için oldukça riskli bir durumdur. 
     
Demirin Maliyeti
Demir her ne kadar ülkemizde pahalı olsa bile gerek insan hayatı için gerekse mal kaybına uğramamak için taviz verilmesi gereken en son unsur olması gerekir. Piyasada demir bulmak yapılan ihracattan dolayı zor olduğu için ve bulunan demirin bu sebepten dolayı oldukça pahalı olması müteahhitleri demirin eksik kullanılmasına iter. Günümüzde Türkiye'de inşaatlarda demiri eksik koymak yaygın olan bir durumdur. 
      

 
Toplam blog
: 8
: 296
Kayıt tarihi
: 20.07.17
 
 

30 Mart 1998 Adana doğumludur. İstanbul, Bursa, Adana, Antalya, Muğla, İzmir, Aydın, Edirne, Çana..