Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '18

 
Kategori
Yapı / İnşaat
 

İnşaat Patlaması Nedir?

İnşaat Patlaması Nedir?
 

İnşaat Sektörü
İnşaat ve yapı sektörü sağlamış olduğu katma değer ve iş imkanları ile birçok ülkenin ekonomisine büyük destek sağlayarak çok önemli bir sektör haline gelmiştir. İnşaatta yapılan üretimin hemen hepsi, başından sonuna kadar üretim malı olarak değerlendirilmektedir. Ayrıca inşaat faaliyetleri ile birlikte hazır beton, çimento, tuğla, kiremit, alüminyum, ahşap, plastik, yalıtım, dekorasyon, kaplama, mobilya ve benzer birçok sektör ile doğrudan ve dolaylı etkileşimde olduğundan ülkelerin kalkınmalarında adeta bir manivela görevi üstlenmiştir. Birçok modern ülkenin gelişme seyri incelendiğinde ilk önce inşaat ve yapılaşmadan başlandığı görülecektir.

İnşaat Ve Yapılaşmanın Gelişimi
Tarihsel süreç içerisinde barınma faaliyeti, insanlar için yaşamsal bir ihtiyaç olma özelliğini hiç kaybetmemiştir. Mağara ve ağaç kovuklarındaki ilk meskenlerden, günümüzün gökdelenlerine kadar gelişme gösteren ev faktörü, önemini giderek artırmıştır. Dünya nüfusunun 7 milyarı aştığı şu günlerde, başta konut ihtiyacı olarak gelişen talep, barajlar, köprüler, yollar ve daha yaşanabilir mekanlar oluşturma isteği adeta inşaat sektörünün patlama yapmasına sebep olmuştur. Dünya milletlerinin aralarındaki savaşlar, özellikle 1. ve 2. Dünya Savaşları çok büyük can kayıplarına sebebiyet verirken, şehirlerde de büyük yıkımlar yapmıştır. Yerle bir olan şehirlerde inşaat ve yapılaşma yeniden başlamış, yeni yerleşim alanları ve evler kurulmuştur.

İnşaat Patlaması ve Türkiye
İnşaat patlamasının dünyadaki seyrine paralel olarak Türkiye’de de benzer bir süreç yaşanmıştır. Özellikle Cumhuriyetin ilk yıllarında başlayan kalkınma hamleleri ile yollar, köprüler, barajlar, fabrikalar kurulmaya başlanmıştır. Günümüze kadar devam eden hızlı bir inşaat ve yapılaşma süreci adeta patlama yapmış ve Türkiye’yi büyük bir şantiyeye çevirmiştir. Sanayileşme ile köyden kente başlayan göç,  giderek artmış ve buna paralel olarak şehirlerdeki konutlar yetersiz kalmıştır. Hem yeni konutlara olan şiddetli talep, hem de insanların daha rahat ve fonksiyonel yeni evlerde yaşama isteği inşaat sektörünün, bu ivmeyi uzun yıllar daha kaybetmeyeceğinin işareti olarak görülmektedir.
 

 
Toplam blog
: 8
: 296
Kayıt tarihi
: 20.07.17
 
 

30 Mart 1998 Adana doğumludur. İstanbul, Bursa, Adana, Antalya, Muğla, İzmir, Aydın, Edirne, Çana..