Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '10

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Demirtaşlar Mersin'de

Demirtaşlar Mersin'de
 

Muhteber ve Yusuf Demirtaş'n sergi davetiyesi


Sanatta Birliktelik’te “Demirtaşlar” Mersin’de

“Demirtaşlar” Mersin’in “Sanat Portalı”nda Güney’in güneşine merhaba dediler kışın zemherir soğuğuna inat Ankara’nın. Zaman zaman tek başlarına ; zaman zaman birlikte göğüslediler sanatsal etkinlikler ipini. Sağlam temelli “Sanat Eğitimi”nin ardından yıllardır sanat eğitimciliklerinin yanı sıra özgün mü özgün çalışmalarıyla Türkiye’nin “Sanat Portalı”na da adlarını yazdırdıkları kuşku götürmez bir gerçek artık. Muhteber Demirtaş’ın renk cümbüşü cıvıl cıvıl çalışmalarında lekesel denge unsuru plastik ögeler yerli yerine oturtulurken; Yusuf Demirtaş’ın anıtsal paleolitik ögelerinin birlikteliği çağrıştırması, ustaca örülen güçlü leke tasarımlarının presten geçerken “İşte Bu” çığlıklarını duyar gibidir izleyici sanatseverler.

Anca beraber, kanca beraber.

En son 2007 yılında İzmir İş Sanat’taki beraberliklerini anımsıyorum Demirtaşlar’ın. Daha sonraki sergilerini tek başlarına farklı zaman ve mekanlarda açmış olmaları “Yalnız tek başımıza da varız” diyebilmenin meydan okuyuşu gibi görünse de Ankara’nın kışının soğuttuğu arayı Mersin’in güneşiyle birlikte ısınmaya karar vermelerinden daha doğal ne olabilir ki?

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Sanat Galerisi’nde yine birlikte Demirtaş çifti. Yusuf Demirtaş’ın “Gravür, Muhteber Demirtaşın ise Yağlıboya resim sergisi 19 Mart ile 02 Nisan tarihleri arasında izleyici ile buluşurken; Onlar’ın “41 kere maşaalah” dedirtircesine 41 yıldır sürüyor birliktelikleri.

1969’da henüz İstanbul Ortaköy İlköğretmen Okulu Resim Semineri’nde

Öğrenci iken:

*Arkadaşlıkta birliktelik.

Evlilikte:

*Yaşamda birliktelik

Meslekte:

* Sanat eğitimciliğinde birliktelik

Ve nihayet:

* Sanatta birliktelik.

Bu sergileri ile 41 yıllık birlikteliklerini pekiştirdiklerini söylemek yanlış olmaz kanımca. Dileğimiz birlikteliklerinin sürekli olmasıdır Demirtaşlar’ın.

Mehmet Kapçak

http://www.lebrizbeta.com/pages/exhibition.aspx?lang=eng&exhıd=2180&bhcp=1

rel="nofollow" href=""> 
Toplam blog
: 78
: 1725
Kayıt tarihi
: 07.05.07
 
 

1947 yılında Mazıdağı'nda doğdu. İstanbul İlköğretmen Okulu'ndan mezun olduktan sonra; İstanbul A..