Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '11

 
Kategori
Güncel
 

Demokratik özerklik haritasını beğendiniz mi?

Demokratik özerklik haritasını beğendiniz mi?
 

http://www.facebook.com/pesindeyiz.izindeyiz.heryerdeyiz?sk=app_2309869772


Türkiye'de yasal bir parti olan BDP, her parti gibi, ilçelerde ve illerde delegelerini seçerek, yasalar çerçevesinde örgütlenebilir. Buna karşı kendilerine demokratik toplum kongresi adını veren ve kendilerini Kürtlerin temsilcisi olarak gören başka bir topluluk bilindiği gibi geçmişte demokratik özerklik ilan etti ve dün yaptıkları 5. Genel kurulunda PKK lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için inisiyatif kurulması kararı alındı.

Demokratik Özerkliğin ilanının tarihi bir adım ve karar olduğuna dikkat çekilen bildirgede ‘’DTK'nin aldığı bu kararla yeni bir süreç başlatmış ve herkesi de bu süreçte rengini belli etmeye davet etmiştir. Tepkiler ne olursa olsun demokratik özerkliği inşa etme ve kurumsallaştırma çalışmaları devam edecektir’’ denildi.

İran, kendi bölgesinde PKK nın diğer kolu Pjak'a karşı operasyonlarını sürdürmektedir. Bu operasyon bildirgede İran devletinin 17 gündür devam eden Güney Kürdistan'ı işgal harekâtı sessiz karşılanmaktadır" ifadeleriyle gündeme getirildi.

DTK sözcüsü Cemal Coşkun, Kürt Ulusal Konferansı'na ilişkin yapılan tartışmalara değinerek şunları belirtti: "Gelinen aşama; belirli bir hazırlık düzeyine ulaşan, ulusal konferansın aciliyetini ve önemini bir kez daha açığa çıkarmış, sürecin hızlandırılması gerektiği belirtilmiştir. Türkiye, İran ve Irak kirli ittifakı öncelikle oluşan Kürt ulusal birliğini ciddi bir tehdit olarak görmekte ve ulusal birliğin kurumsal yapısının oluşmasını engellemek için her türlü yönteme başvurmaktadı.

Çoşkun sözlerinin devamında "Kendi toplumsal demokratik çözüm modelimizin ilanını gerçekleştirdik. Bunu Kürt halkı ve tüm halklar için öngörüyoruz. Demokratik Özerklik Kürt halkının Kürdistan coğrafyasında kendisi için belirlediği statüdür. İlan sonrasında yaşanan tüm gelişmeler Demokratik Özerkliğin ilanının çok tarihi bir adım ve karar olduğunu göstermiştir. Kürt halkı ve onun en meşru ve geniş iradesi olan DTK'nin aldığı bu kararla yeni bir süreç başlatmış ve herkesi de bu süreçte rengini belli etmeye davet etmiştir. Bunun yanı sıra, bu irade beyanına yaklaşım ve tepkiler ne olursa olsun demokratik özerkliği inşa etme ve kurumsallaştırma çalışmaları devam edecektir. Bu çözümün hazırlanacak yeni anayasada yer alması için mücadelesini yürütecektir" diye konuştu.

Peki demokratik özerklikle birlikte ne isteniyor?

Kürtler kendi polisini kuracakmış!

Vergileri Kürt yönetimi toplayacakmış!

Kürtler askerlik yapmayacaklarmış!

Sonraki aşamaları da gayet açıklıkla belirtiyorlar. İran, Irak ve Türkiye'deki Kürtlerin oluşturacağı bağımsız bir Kürdistan kurmak. Bu girişimleri ABD nin BOP kapsamında da değerlendirilebilir.

Hangi ABD mi?

Bize dost olduğunu her fırsatta vurgulayan ABD nin.....

Bütün bunlara karşılık hükümet nedense sessiz kalmaktadır.

Kimse zahmet etmesin. Demokratik özerklik isteyenler için Atatürkçü üniter devlet yapısını destekleyen grup olarak yan tarafta görünen bir harita çizdik.

Umarım bu haritayı beğenmişsinizdir....

http://www.facebook.com/pesindeyiz.izindeyiz.heryerdeyiz?sk=app_2309869772

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..