Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '07

 
Kategori
Siyaset
 

Deniz Baykal, tüm ezberleri bozmalı

Deniz Baykal, tüm ezberleri bozmalı
 

"İttifak, iltihak." "Şemsiye parti?" Seçimler yaklaşırken, sol için yine eski ezberler seslendirilmeye başladı. İttifak yapılacak mı ya da kimler birleşecek? Yanıt: Yıllar boyu CHP’de Deniz Baykal’a muhalefet eden, parti içi iktidar olamayınca CHP’den ayrılanlarla ittifak ya da birleşme. Halkın beklentisi bu mu? Kesinlikle hayır. Halkın, barajı aşamayacak partilerin liderlerinin milletvekili yapılması yönünde beklentisi yok. Ayrıca dün başka partilere oy vermiş hiçbir vatandaşın oyu, o partilerin liderlerinin cebinde değildir. Hiç kimsenin oyu üyesi olduğu sendikanın ya da derneğin genel başkanının cebinde de değildir. İttifak, iltihak ezberi bozulmalı. Halkın beklentileri iyi anlaşılmalı ve yorumlanmalı.

Halk, AKP’nin dış politika anlayışından kurtulmak istiyor. Halk, AKP’nin özelleştirme anlayışından kurtulmak istiyor. Yolsuzluklardan kurtulmak istiyor. Halk, AKP’nin ekonomi anlayışı ve uygulamalarından kurtulmak istiyor. AKP’nin iç ve dış güvenlik pasifliğinden kurtulmak istiyor. Halk; laik, demokratik, hukuk devleti anlayışın tehlikede olduğunu düşünüyor. Üniter devletin ve ulusal bütünlüğün tehlikede olduğunu düşünüyor. Halk, ulusal bağımsızlığın tehlikede olduğunu düşünüyor.

İşte tam bu aşamada, ittifak, iltihak ezberleri bozulmalı. Bu ezberi bozulurken iki temel gerçek göz önünde bulundurulmalı.

1- CHP örgütü ve üyeleri genel başkanları Deniz Baykal’dan memnun. Deniz Baykal’ın; dürüstlüğünden, öngörüsünden, tutarlılığından, iyi niyetinden, birikimlerinden ve onurundan en küçük kuşkuları yok. Bu noktalarda halkında kuşkusu olduğu söylenemez.

2- Halk, Deniz Baykal’ın başbakanlığı için yeterli oyu vermiyor.

CHP ve Genel Başkan Deniz Baykal, bu gerçekleri dikkate alarak tarihi iki kararı vermelidir.

1- Deniz Baykal, CHP Genel Başkanlığı görevini devam etmeli ama genç, dinamik, CHP kültürüyle yetişmiş, partinin yetkili kurullarında görev almış, birikim sahibi bir partiliyi, başbakan adayı olarak göstermelidir.

2- Genel merkez kontenjanıyla; Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, alanlarında birikim ve deneyim sahibi halkın beklentilerine yanıt verebilecek, bürokrat, teknokrat, sanatçı, akademisyen vb. halkın her kesiminden milletvekili adayları göstermelidir. Milletvekili adaylığı için (kontenjanlar dışında), ön seçim uygulanmalı, ön seçime katılacak adaylar için (mutlaka) son 4 – 5 yıldır parti üyesi olma koşulu aranmalıdır.

Genel Başkan Deniz Baykal, milyonların olduğu gibi ben de "Tehlikenin farkındayım" ve "gereğini yapıyorum" demeli. CHP ve Genel Başkan Deniz Baykal bu seçimlerde, tüm ezberleri bozmalıdır.

Seçimlerde çıkaracağı liste ve açıklayacağı program ile CHP; geçen seçimde sandık başına gitmeyenlerin, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel nitelikleri konusu ile ulusal bağımsızlık ve onur konusunda duyarlı olanların oylarını hedeflemelidir. Üniter devlet ve ulusal bütünlük duyarlılığı olanların oylarını hedeflemelidir. CHP; AKP’nin izlediği ekonomik ve sosyal politikalarla, yolsuzluklara isyan edenlerin oylarını hedeflemelidir. CHP; gençliğin umudu olmalı ve gençlikle birlikte geleceği inşa etmelidir.

Sözün özü CHP’nin hedefi, halkın iktidarı olmalıdır.

 
Toplam blog
: 22
: 865
Kayıt tarihi
: 26.06.06
 
 

Lise mezunuyum. Zaman zaman her şeyi kafaya takan zaman zaman hiç bir şeyi kafaya takmayan bir yurtt..