Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '07

 
Kategori
Eğitim
 

Ders çalışmaya hazır olmanın yolları.

Ders çalışmaya hazır olmanın yolları.
 

"Çalışmak istiyorum ama içimden gelmiyor"
"Çalışsam bile okuduklarımı anlamıyorum"
Ders çalışmak istersiniz ama çok istekli olmadığınız için ders yerine tv seyretme veya bilgisaya başında kalmayı tercih edersiniz.Bu durum bir çok öğrenin başına gelmiştir.Çünkü zamanlarının kullanımını şansa bırakmaktadırlar.Yada
-Çalışmayı sevmeyebilirler.
-Çalışacağı dersi veya konuyu sevmeyebilirler.
-Başarısızlık korkusu olabilir.
-Kendine ait hedef veamaç belirlememiş olabilirler.
Bütün bunların üstesinden gelebilmek mümkün yeterki karrlı ve istekli olduğunuza karar verin.Kararlı olabilmeniz hedefinizi bilmenizde yatmaktadır.Her öğrencinin günlük,aylık,yıllık hedefleri olmalıdır. Hedef ulaşmak zorunda olduğunuz nokta anlamına gelir. Çalışıyoum ama amacın nedir?bunu bilmeden çalıştığınızın ne kadarını anlayacağınız şansa kalmıştır.
Öncelikle çalışma ortamınızın neresi olacağına karar verin. Çalışma ortamınız ne çok sıcak,n çok soğuk olmamalıdır. Çalışma ortamınız sessiz olmalıdır. Çalışma ortamınızdevamlı düzenli ,temiz ve tertipli olmalıdır.İlginizi dağıtacak herhangi bir poster,resim vb...şeyler bulunmamalıdır. Rahat edebileceğiniz bir ortamda çalışın. Çalışma ortamınızda aydınlanmanın iyi olmasına özen gösterin.
Derse başlamadan önce ders araç gereçlerini hazırla masadan kalkmak zorunda kalma çünkü,konsantrasyonun bozulabilir.
Çalışmaya başlamadan önce yiyecek,su,tuvalet ihtiyaçlarını gider. Çalışma ortamın daima aynı yer olsun. Yatarak ders çalışma . Yatarak ders çalışmak verimi düşürür.
Yıllık hedefini belirle
Aylık hedefini belirle
Haftalık hedefini belirle
Günlük hedefini belirle
Zamanını nasıl kullanacağını belirleyen günlük ve haftalık ders çalışma planlarını kendi zamanına uygun hazırla.Planlardagünlük ve haflalık tekrarlara yer ayırmayı unutma.Tekrarsız ders muhakkak unutulur. Hedefine uygun mesleklerde kendini düşün. Derse karşı motivasyonun artacaktır.
Bütün bunları yaptığınızda ders çalışmaya hazır olduğunuz manasına gelir. Artık okulda başarısız olmanız için hiç bir sebep yoktur. Yeter ki plan ve programlara uyun ,aksatmayın,hedeflerinizi hatırlatıcı yazılar yazarak görebileceğiniz yere asın.
 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..