Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '07

 
Kategori
Eğitim
 

Dershane

Dershane
 

Kabul edelim ilkel bir eğitim sistemimiz var. Liseye, üniversiteye girmek için dershanelere gitmeniz gerekiyor. Okulda eğitiminiz boş yani. Dershane dediğimiz yer bedava değil, tabii ki tonla para. Zar zor geçinen aileler bir de kurs parası yetiştirmeye çalışıyor.

Son sınıfa gelen, okulu asıyor. Onlar için okul bitiyor. Sağdan soldan eş dost tanıdık ne olursa rapor alabilenler doğru dershanelere koşuyor. Yıllardır trilyonlarımız akıyor bu sektöre. Çok zenginiz ya (!) Yüzbinlerce öğrenci.

İstanbul'da örneğin Bakırköy, Beşiktaş, Kadıköy gibi semtlere bakınız, haftasonları öğle saatlerinde gidin gezin inanılmaz bir kalabalık. Öğrenci kalabalığı. Hepsinin ellerinde defterler kitaplar sırtlarında çantalar. Kaç tanesi kazanabilecek?

Dershane afişlerine bakıyorsunuz: ''Büyük yarışa hazır mısınız?''

Ralliye çıkmıyoruz. Sınav bu.

Birbirini ezmeyi öğütleyen bir sistemleri var. Sınıf arkadaşınla fazla samimi olma unutma o senin rakibin deniyor. Paralarımız yok yere bu kurumlara akıyor. Kısacası olay artık eğitim olayını çoktan geçmiş durumda.

Ancak olaya dershaneler açısından bakarsak bu durum gayet normal. Çünkü bozuk bir giriş sistemi mevcut. Dershane de varlığını sürdürebilmek için elinden geleni yapıyor.

Pasta geniş. Adım başı dershane.

Bu durum değişmediği sürece daha çok gencimiz heba, daha çok dershane de zengin olacaktır...

 
Toplam blog
: 278
: 1369
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

Küçük bir kız çocuğu masumiyetidir yazmak, her satırı her cümleyi her kelimeyi tekrar tekrar gözden ..