Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '07

 
Kategori
Eğitim
 

Ekmek arası uyuşturucu

Türkiye'nin sahip olduğu o kadar çok güzellik var ki, yazmaya çalışsak her halde günlerce sürer. Ancak maalesef bu güzellikleri ya göremiyoruz ya da bazıları görmemizi engelliyor. Gazete ve televizyonlarda izliyoruz. Terör belasının yanında hırsızlık, kap-kaç, dolandırıcılık ve taciz olayları yetmiyor gibi bir de uyuşturucu alışkanlığı çığ gibi büyüyor.

Okul önlerine kadar sokulan bu bela, çocuklarımızın geleceğini tehlikeye atan en büyük sorun oldu. Bunu yapanlar akıl almaz yol ve yöntemler izliyorlar. Örneğin; okul önlerinde ekmek arası döner satma bahanesi ile, ekmek içinde uyuşturucu satabiliyorlar. Bu nasıl bir hayasızlıktır, bunlar acaba insan mıdır? Para için alet oldukları çarkların içinde bir gün ezilip gideceklerdir elbet, ama asıl tehlike yıllar öncesinde başlayan zihniyetin ürünü olan bu düzenin farkına varmamaktır. Bu zihniyette göre; "para araç olmaktan çıkıp, amaç haline getirilmişti." Her şey sayısal ölçülere göre belirlenmekteydi. Perşembenin gelişinin Çarşambadan belli olduğunu o dönemlerde göremeyenler, insan ve insani değerleri pek hesaba katmadan ya da insanı sadece bir "meta" olarak gömek istediklerinden bugün bu sıkıntılar yaşanıyor.

Belki en kötüsü de, bu yaşananların artık gündelik haber haline gelmesi ve kanıksanması. Sorunu çözmek için gerçekçi adımların atılması yerine beylik laflarla zaman geçirilmesi. Umarım bu böyle gitmez.

 
Toplam blog
: 94
: 840
Kayıt tarihi
: 23.07.06
 
 

1962 İnegöl/Bursa doğumlu ve İşletme Fak. mezunuyum. Özel bir kursta kurum müdürü olarak görev yapma..