Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '07

 
Kategori
Felsefe
 

Değişen dünya

Değişen dünya
 

Hızla değişen bir dünyada bizler de hızla yol alan birer araç gibiyiz. Ama herhalde sorun araçların nereye doğru gittiği değil, nasıl gittiği olsa gerek. Çünkü araçlar biraz kontrolden çıkmış gibi gidiyor. Bu hızlı gidişte de herhalde bazı şeyleri sorgulamaya zaman kalmıyor. O anda düşünülen sadece hedefe varma düşüncesi...

Günümüzün dünyasında teknoloji gerçekten çok hızlı ilerliyor. Ama bir çoğumuz hesap makinası çıktığından beri, herhalde bölme işlemlerini kağıt kalem elde yapamayız. İşin bu yönüne bakınca bir yanda zamandan kazanma, diğer yandan ise, bir işin hangi yollardan, nasıl sonuçlandırılacağını bilmek var. Tercih sizin...

Gelişime paralel dünya kentleşiyor. Devasa binalar, yollar, köprüler, barajlar ve ticaret hızla ilerliyor. Ama diğer yanda, kentleşen dünyada sadece o kentlerde bulunan, nefes alıp veren, köyünün temiz havası yerine egzoz gazlarını soluyan milyonlar yaşıyor. Kentsel doku bozuluyor. Yol, su, elektrik, sağlık, eğitim vb. hizmetler yetmiyor.

Kısacası; dünya değişiyor, ama sorun da bitmiyor. "Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir" denir, ama galiba bir de sorunların niteliği değişse de sorunun kendisi değişmiyor. Soru şu olmalı: "Değişime ayak uydurmak mı, yoksa değişimi insana yararlı olarak gerçekleştirmek mi?"

Akan suda iki kez yıkanamayacağımızı öğrendiğimizde belki bunun da yanıtını bulabiliriz. Aslında insanı iyi yönde değiştirince dünya da iyi yönde değişecektir.

 
Toplam blog
: 94
: 840
Kayıt tarihi
: 23.07.06
 
 

1962 İnegöl/Bursa doğumlu ve İşletme Fak. mezunuyum. Özel bir kursta kurum müdürü olarak görev yapma..