Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '06

 
Kategori
Yılbaşı
 

Mutlu yıllar, iyi bayramlar

Yeni yıla girerken, 2006 yılına ait hatırda kalanlar ve 2007 yılına ait beklentiler üzerine ne çok yazılıp çizilmiştir. 2006 yılında yaşananlar tarih sayfalarında ya da anılarımızda kalırken, 2007'ye ait beklentiler bir anlamda umutlarımızı da yansıtan düşüncelerimizdir. Kendimize ve geleceğe ait bir umut taşımak hepimizde daima var olmuştur. Gerçekleşir mi, gerçekleşmez mi bilemeyiz ama yine de umut ederiz. Varsın olsun, hiç olmazsa bu hayatta bir umudumuz olsun.

Birlik beraberlikten uzak, sadece sözde kalan nutuklarla dolu, kısır çekişmelerden öte gitmeyen, sen-ben kavgasından yorulmayan siyaset dünyamızın yanında bizim de bir umudumuz olsun. Pazar yerlerinde insanlar çürük-çarık sebze ve meyve toplasa da, bizim yine de bir umudumuz olsun. Özellikle bayramlarda fazla mesai yapan "trafik canavarı" yollarda olsa da bizim yine bir umudumuz olsun. Emekli, memur, işçi, çiftçi, esnaf hayatından memnun değil.

Lüks tüketim artmış, kapkaç, terör var, ama olsun bizim de ona karşı umudumuz var. Uyuşturucu almış başını gidiyor. Öğrenciler testlerden başını kaldıramıyor. Bu güne kadar bilmediğimiz "psikolog ve psikiyatrisler" bayağı populer, olsun yine de umudumuz var. Çocuklara cinsel tacizler artmış, adam zannettiğimiz sapıklar türemiş, çocuk pornosunun ticaretini yapıyor. Olsun bakalım, bizim yine de umudumuz var. Çünkü umudumuz olsun ki; bunları söküp atalım hayatımızdan. Bu umudu içimizde yaşatalım. Sonsuza dek vazgeçmeden ve yılmadan.. O zaman baş edebiliriz; soysuzlarla, soyguncularla, yozlaşmayla ve karanlıklarla.

Bazıları gelecek seçimleri düşüne dursun, biz yine de umudumuzu taşıyalım yarınlara ve her şeye rağmen gelecek nesilleri düşünelim yeni yılda da. Umut dolu yıllar ve iyi bayramlar tüm umut dolu insanlara...

 
Toplam blog
: 94
: 840
Kayıt tarihi
: 23.07.06
 
 

1962 İnegöl/Bursa doğumlu ve İşletme Fak. mezunuyum. Özel bir kursta kurum müdürü olarak görev yapma..