Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '09

 
Kategori
Siyaset
 

Dervişin fikri neyse…..

Dervişin fikri neyse…..
 

Yazmaktan hiç hoşlanmadığım bir yazıyı yazıyorum. Blog yazarlığını kimileri boş adam işi diye küçümsesede, ben yazılarımızla tarihe not düştüğümüzü biliyorum. Özellikle Milliyet Blog gibi her kesimden çok geniş bir kitlenin takip ettiği, not ettiği, arşivine eklediği, hatta kimi köşe yazarlarının köşesinde kullandığı fikirleri üretenleriz. Bu itibarla bu yazıyı birilerinin arşivine eklemesi ilerde açıp çocuklarına, toronlarına okutması için yorumsuz yazacağım. Yorumu sizler yapın.

7/Aralık/2009 günü Tokat ilimiz kırsalında devriye gezen askerlerimize kurulan pusu sonucu yedi evladımızı şehit verdik. Üç de yaralımız var. Allahtan şehitlerimize rahmet, Türk halkına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.

Olayın ardından siyasiler adeta mal bulmuş gibi demeçler verdiler. Sözlerine güvenmek durumunda olduğumuz kişilerin demeçlerinden bazılarını birkaç cümle ile arşiv için buraya alıyorum.

Sayın cumhurbaşkanı:

"Bu hain saldırının zamanlaması, yeri, şekli bütün bunlar düşünüldüğünde, tabii ki çok düşünmemiz gerekiyor. O açıdan hepimizin şu anda milli birliğimizi, beraberliğimizi en güçlü şekilde ifade etmemiz gerekir. Farklı görüşler, farklı düşünceler olabilir, bunlar ayrıdır.”

Sayın başbakan:

"Bu hain pusunun yeri ve zamanlaması milletimizin nasıl bir tertip ve provokasyonla karşı karşıya olduğunun da açık bir ifadesidir. Bugün kurumlarımız ve aziz milletimiz bu kalleş pusunun özellikle arkasında yatan emelleri ve niyetleri basiretle, ferasetle değerlendirecektir. Şehitlerimize bir kere daha Allah’tan rahmet diliyorum, ailelerine, güvenlik güçlerimize ve milletimize sabır ve metanet temenni ediyorum. Tabii ki bu alçakça saldırıyı gerçekleştirenler, planlayanlar, bunun taşeronluğunu ve tetikçiliğini üstelenenler bunun bedelini de ağır bir şekilde ödeyeceklerdir"

Bülent Arınç (Başbakan yardımcısı):

"Daha çok ses getirecek, milliyetçi duyguları körükleyecek, özellikle bu söylem içerisinde siyaset yapan partilerin işini kolaylaştıracak bir eylemi çok akıllıca planlamış olabilirler" “"Türkiye’de ismi bilinen örgütler var. Bu örgütleri sevk eden iç ve dış mihraklar var. Dolayısıyla, taşeron örgüt de, eylemci de kullanılmış olabiliyor. Özellikle, Türkiye’de son zamanlarda pek çok bilgi ve belgede henüz bir yargı sonucuna ulaşmamış olmakla birlikte kısmen teyit edilen, kısmen inkar edilen pek çok konuşma, pek çok bağlantı Türkiye’de yapılan eylemlerin belli örgütlere izafe edilmesinde biraz daha dikkatli olmamızı gerektiriyor. Daha fazlasını davalar bittikten sonra konuşuruz."

Hüseyin Çelik (AKP Genel Başkan Yardımcısı):

9 Aralık’ta AKP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında Tokat’ta yaşanan saldırının daha önce 33 askerin şehit edilmesine benzetildiğinin hatırlatılması üzerine kurdun puslu havadan hoşlandığını, teröristlerin refahın, huzurun, barışın olduğu bir yerde doğsalar bile büyüyemeyeceğini ve yürüyemeyeceklerini söylemişti. Tokat’taki saldırının faillerinin henüz belirlenmediğini ve olayı üstlenenin de olmadığını ifade eden Çelik, Türkiye’de normalleşme çabaları arttığında ve demokrasi standartları yükseldiği zaman bir karanlık gücün devreye girdiğine ve "düğmeye basıldığına" işaret etti.

Nihat Ergün(Sanayi ve Ticaret Bakanı)

Tokat’ta yaşanan bu saldırının perde arkasının iyi irdelenmesi gerektiğini belirterek, "Danıştay saldırısında da böyle olmuştu. Sonra arkasından ne çıktı, herkes gördü" demişti. Bir gazetecinin, "Ergenekon’la mı ilişkilendiriyorsunuz?" sorusunu ise Bakan Ergün "Tokat’ta yıllardır bu boyutlarda bir terör olayı yaşanmazken bir karakol devriyesi yapan askerlerin sisli bir havada baskına uğraması, Tokat’taki çok spesifik bir nedene ya da Tokat’ta vaktiyle eylemler yapmış TİKKO, DHKP/C gibi örgütlerin yeniden eylem kabiliyeti kazandığına mı işaret eder, yoksa araştırmalar başka şeyi mi ortaya koyacaktır? Bunları görmek lazım" diye yanıtladı.

Emine Ayna:

DTP Eşbaşkanı Emine Ayna' da "Tam DTP’nin kapatılmasının görüşülmesine 1 gün kala Tokat’ta gelişen 7 askerin ölümü, ailesi tarafından bayram öncesinde yemek yiyor, oturuyor dediği Serap’ın ölümünün tam bu dönemde olması, bunu çok ciddi söylüyorum umarım yeni bir Ergenekon devreye girmemiştir" değerlendirmesini yapmıştı.

***************

Görüldüğü gibi yetkililer her yeri işaret ediyor, satır aralarında TSK ni hedef gösteriyor ama nedense kimse eli kanlı PKK örgütüne toz kondurmuyordu. PKK, baktıki eylemi boşa gidecek iki gün sonra eylemi üstlendi. Ardından başbakanımızın demeci geldi.

Başbakan Erdoğan, Tokat’taki saldırıyı ancak terör örgütünün yapabileceğini söyledi, ancak sözlerine şunu da ekledi: “PKK’nın üstlenmesi bir strateji ve taktik olabilir.” “İşin gerçek yüzünü ortaya çıkarmak için çalışmalar sürüyor. Bu tür vahşeti ancak terör örgütü yapabilir. Bu tür saldırıların hepsi “Demokratik açılım” sürecini engellemeye, baltalamaya yönelik saldırılardır. Bu terör örgütünün Karadeniz’e inme çabalarıdır.” Dedi. Demek hala PKK ya maletmek istemiyordu.

Ancak aynı saatlerde Genelkurmay adına Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Tokat’ın Reşadiye ilçesinde meydana gelen saldırıyla ilgili bugüne kadar maksatlı, ön yargılı ve haksız çeşitli yorumlar yapıldığını belirtti.Korgeneral Pekin, saldırının PKK/KONGRA-GEL terör örgütü tarafından yapıldığının açık ve net olarak belirlendiğini ifade ederek, eylemi gerçekleştiren teröristler ile bağlı olduğu terörist grup arasında 8-9 Aralık 2009’da yapılan telsiz konuşmalarındaki seslerin analizlerinden, eylemi yapan ve eylem talimatını veren teröristlerin tespit edildiğini bildirdi. Telsiz konuşmalarını da basına verdi.

İşte Türkiyede iktidar olanlar, işte ordu. Yorumu siz yapın…

2009-12-11

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..